Βρετανία: Πράσινο φως για την εξαγορά της Credit Suisse από την UBS

Οι τραπεζικές αρχές της Βρετανίας έχουν δώσει την έγκριση τους για το ενδεχόμενο εξαγοράς της Credit Suisse από τη UBS, εν μέσω της κρίσης που αντιμετωπίζει η ελβετική τράπεζα, που διατηρεί σημαντική παρουσία στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με το Sky New, η Τράπεζα της Αγγλίας (BoE) υποστηρίζει την εξαγορά της Credit Suisse απο την UBS, με τις δύο ελβετικές τράπεζες να προσπαθούν να καταλήξουν σε μια συμφωνία που θα μπορεί να ανακοινωθεί την Κυριακή και πριν από το άνοιγμα των αγορών της Δευτέρας.

Ο επικεφαλής της BoE, Άντριου Μπέϊλι και ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, Τζέρεμι Χαντ, ενημερώνονται για τις εξελίξεις, όπως αναφέρει το Sky News.

Σημειώνεται πως η Credit Suisse απασχολεί περίπου 5.000 υπαλλήλους στο Ηνωμένο Βασίλειο, ούσα μια από τις μεγαλύτερες τράπεζες που δραστηριοποιούνται στη βρετανική αγορά.

Οι εξελίξεις με την Credit Suisse έρχονται στον απόηχο του «κανονιού» της Silicon Valley Bank και της Signature Bank στις ΗΠΑ. Υπενθυμίζεται πως η HSBC εξαγόρασε το βρετανικό κλάδο της Silicon Valley Bank η οποία χρεοκόπησε την Παρασκευή, έναντι μίας… στερλίνας.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα