

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου είναι «σε σταθερή κατάσταση» μετά τη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε την Παρασκευή για την αφαίρεση μιας πέτρας από την ουροδόχο κύστη, ανακοίνωσε η προεδρία.
Η επέμβαση διήρκησε μιάμιση ώρα, δεν παρουσιάστηκαν επιπλοκές και η πέτρα αφαιρέθηκε επιτυχώς, αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Ο Μπολσονάρου αναμένεται ότι θα συνεχίσει κανονικά τη δραστηριότητά του από την επόμενη εβδομάδα. Είχε ανακοινώσει ο ίδιος στις αρχές Σεπτεμβρίου ότι επρόκειτο να χειρουργηθεί για να του αφαιρεθεί μια πέτρα «μεγάλη σαν μαύρο φασόλι».
Αυτή ήταν η πέμπτη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε ο 65χρονος Μπολσονάρου μέσα σε διάστημα δύο ετών. Οι τέσσερις προηγούμενες σχετίζονταν με τον τραυματισμό που υπέστη το 2018, όταν ένας άνδρας του επιτέθηκε και τον μαχαίρωσε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του. Τον Ιούλιο ο Βραζιλιάνος πρόεδρος προσβλήθηκε από τον Covid-19 αλλά ανέρρωσε γρήγορα χωρίς να παρουσιάσει σοβαρά συμπτώματα.
Σχετικά Νέα
Ποιος ήταν Πάπας Φραγκίσκος, ο πρώτος Ιησουίτης ποντίφικας από την Λατινική Αμερική
Ο Πάπας Φραγκίσκος, κατά κόσμον Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο, ο 266ος ποντίφικας, ήταν ο πρώτος.
Την θλίψη του για τον θάνατο του Πάπα Φραγκίσκου εξέφρασε ο Φρίντριχ Μερτς
Την θλίψη του για τον θάνατο του Πάπα Φραγκίσκου εξέφρασε πριν από λίγο ο.
Οι συμβολισμοί στο οικόσημο του Πάπα Φραγκίσκου – Είχε το μονόγραμμα του Ιησού στα ελληνικά
«Δια του ελέους και της εκλογής – Miserando atque eligendo» ανέφερε το οικόσημο του.
Οι διεθνείς αντιδράσεις για τον θάνατο του Πάπα Φραγκίσκου – Τα μηνύματα των ηγετών
Οι παγκόσμιοι ηγέτες, ο ένας μετά τον άλλο, αποχαιρετούν τον Πάπα Φραγκίσκο ο οποίος πέθανε τη.