“Βουτιά” 5,8% για το bitcoin στη σκιά της νέας μετάλλαξης του κορωνοϊού

Πτώση της τάξης του 5,8% καταγράφει η τιμή του bitcoin την Παρασκευή, καθώς η ανησυχία η νέα, δυνητικά ανθεκτική στα εμβόλια μετάλλαξη του κορονοϊού έχουν πυροδοτήσει ανησυχίες παγκοσμίως και ωθεί τους επενδυτές να εγκαταλείψουν τα πιο επικίνδυνα περιουσιακά στοιχεία αναζητώντας ασφάλεια στα ομόλογα, το γεν και το δολάριο.

Συγκεκριμένα, στις 12:00 ώρα Ελλάδος, το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον πλανήτη κατέγραφε απώλειες της τάξης του 5,8% στα 54.668 δολάρια, έχοντας κατρακυλήσει νωρίτερα έως και 7,8% και τα 54.377 δολάρια, που είναι το χαμηλότερο επίπεδό του από τις 12 Οκτωβρίου.

Πτώση καταγράφουν και τα μικρότερα κρυπτονομίσματα, τα οποία τείνουν να κινούνται παράλληλα με το bitcoin. To ethereum, το δεύτερο μεγαλύτερος ψηφιακό νόμισμα βάσει κεφαλαιοποίησης, καταγράφει απώλειες 5,7% στα 4.054 δολάρια, έχοντας νωρίτερα σημειώσει “βουτιά” έως και 11,6%, στο χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίας εβδομάδας.

Επίσης, το Binance Coin καταγράφει πτώση 6,8%, το Solana σημειώνει “βουτιά” 8,3%, το Cardano χάνει 6,2% και το XRP εμφανίζει απώλειες 7,8%.

Οι επιστήμονες αναφέρει ότι η νέα παραλλαγή του κορονοϊού που εντοπίστηκε στη Νότια Αφρική, την Μποτσουάνα και το Χονγκ Κονγκ, εμφανίζει μεγάλο αριθμό και ασυνήθιστο συνδυασμό μεταλλάξεων και ενδεχομένως να μπορεί να αποφύγει τις ανοσολογικές αποκρίσεις που προκαλούν τα εμβόλια κατά του κορονοϊού, ή να είναι πιο μεταδοτική.

“Η εξάπλωση (της παραλλαγής), ειδικά σε άλλες χώρες, θα μπορούσε να κόψει περαιτέρω την όρεξη των επενδυτών”, σημειώνει ο Yuya Hasegawa από το χρηματιστήριο Bitbank που εδρεύει στην Toyo. “Η ανοδική πορεία του bitcoin πιθανότατα θα είναι περιορισμένη και η αγορά πρέπει να προετοιμαστεί για περαιτέρω απώλειες”.

Πτώση σημείωσαν και τα μικρότερα νομίσματα, τα οποία τείνουν να κινούνται παράλληλα με το bitcoin. Ο αιθέρας, ο δεύτερος μεγαλύτερος σε κεφαλαιοποίηση αγοράς, υποχώρησε έως και 11,6% στο χαμηλότερο επίπεδο σε μια εβδομάδα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα