

Ένα ακόμα ταμπού έπεσε στη Βόρεια Μακεδονία, όπου πραγματοποιήθηκε η πρώτη από ιδρύσεως της χώρας παρέλαση Pride στα Σκόπια, στέλνοντας το μήνυμα της ισότητας, αλλά και δοκιμάζοντας τα συντηρητικά αντανακλαστικά πολλών πολιτών.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters χιλιάδες ακτιβιστές και μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας της χώρας ξεχύθηκαν στους δρόμους των Σκοπίων, ενώ την ίδια ώρα εκατοντάδες συντηρητικοί πολίτες πραγματοποίησαν αντισυγκέντρωση μπροστά σε εκκλησία.
Όπως αναφέρει το πρακτορείο, παρά της προσπάθειες της κυβέρνησης Ζάεφ, η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα στη Βόρεια Μακεδονία συνεχίζει να αντιμετωπίζει διακρίσεις σε πολλούς τομείς, από την εκπαίδευση και την εργασία ως την υγεία, ενώ πλήττεται και με ρητορική μίσους.
Σχετικά Νέα
Θεσσαλονίκη: Ασφαλτοστρώνεται η Λεωφόρος Β. Γεωργίου την Τετάρτη από τις 20.00
Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι την Τετάρτη (30-04-2025) κατά τις ώρες 20:00 έως 06:00 θα εκτελεστούν.
Σε αναστολή δύο ιατροδικαστές στην Κρήτη – Διώκονται για πλημμελήματα
Σε αναστολή μπήκαν δύο ιατροδικαστές στην Κρήτη, οι οποίοι ήδη αντιμετωπίζουν πειθαρχικές και δικαστικές.
Τηλεφώνημα για βόμβα σε τράπεζα στα Κουφάλια της Θεσσαλονίκης
Το πρωί της Τρίτης σήμανε συναγερμός στην αστυνομία μετά από τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας.
Φωτιά σε διαμέρισμα 4ου ορόφου στην Αθήνα
Φωτιά εκδηλώθηκε σε διαμέρισμα 4ο ορόφου στη συμβολή των οδών Φωκίδος και Λεωφόρου Μεσογείων, στην Αθήνα..