

Να «ακολουθήσουν το παράδειγμα της Βρετανίας» κάλεσε σήμερα Σάββατο (9.4.2022) τις δυτικές χώρες ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ως προς τη στρατιωτική υποστήριξη που υποσχέθηκε ο Μπόρις Τζόνσον στη σημερινή επίσκεψή του και τις κυρώσεις που επιβάλλει κατά της Ρωσίας.
«Και άλλα δυτικά δημοκρατικά κράτη πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Βρετανίας», δήλωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έχοντας δίπλα του τον Βρετανό πρωθυπουργό, Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος δεσμεύτηκε να παράσχει τεθωρακισμένα οχήματα και αντιπλοϊκούς πυραύλους κατά τη διάρκεια της αιφνιδιαστικής επίσκεψής του στο Κίεβο.
«Είναι καιρός να επιβληθεί πλήρες εμπάργκο στους ρωσικούς υδρογονάνθρακες, να αυξηθούν οι παραδόσεις όπλων σε εμάς», τόνισε ο Ουκρανός πρόεδρος.
Σχετικά Νέα
Στην Κίνα ο Μπλίνκεν την επόμενη εβδομάδα
Στην Κίνα θα μεταβεί την επόμενη εβδομάδα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, για.
Σαουδική Αραβία: Απειλές στα παρασκήνια για «μεγάλο οικονομικό πόνο» στις ΗΠΑ
Το περασμένο φθινόπωρο, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάιντεν δεσμεύτηκε να επιβάλει “‘κυρώσεις’ στη Σαουδική Αραβία.
Βρετανία: Ο Μπόρις Τζόνσον παραιτήθηκε από βουλευτής
Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον παραιτείται από το βουλευτικό αξίωμά του, με.
Ουκρανία: Ο Ζελένσκι χαιρετίζει “τον ηρωισμό” των στρατιωτών που πολεμούν σε σκληρές μάχες
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι εξήρε σήμερα “τον ηρωισμό” του στρατού του την ώρα.