Βενεζουέλα: Στα χέρια των αρχών ακόμα δύο μισθοφόροι της αποτυχημένης εισβολής στη χώρα

Οι αρχές της Βενεζουέλας συνέλαβαν δύο ακόμα άτομα της ομάδας που επιχείρησε να εισβάλλει στη χώρα και να απαγάγει τον Νικολάς Μαδούρο.

Την σύλληψη δύο ακόμα μισθοφόρων που εμπλέκονται στην αποτυχημένη αποβίβαση και εισβολή στη Βενεζουέλα, ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Παντρίνο Λόπεζ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιοποίησε ο υπουργός, τα δύο άτομα συνελήφθησαν σε ορεινή περιοχή, νότια της παράκτιας πόλης Πουέρτο Κρουζ, ενώ διερωτήθηκε που είναι «τα πολιτικά αφεντικά που πλήρωσαν για την εισβολή;».

Σε ανάρτηση που έκανε στο διαδίκτυο ο υπουργός, την οποία συνοδεύει και με φωτογραφία των δυο συλληφθέντων, έγραψε «σας ψάχνουμε και ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙΤΕ! Έχουμε συλλάβει δύο μισθοφόρους στην ορεινή περιοχή νότια του Πουέρτο Κρουζ και πάμε και για περισσότερα. Που είναι τα πολιτικά αφεντικά σας που πλήρωσαν για αυτή την εισβολή;».

Η αποτυχημένη αποστολή των παραστρατιωτικών και των μισθοφόρων

Υπενθυμίζεται πως, στις 3 Μαΐου οι ένοπλες δυνάμεις της Βενεζουέλας σε συνέλαβαν ομάδα ενόπλων, οι οποίοι προσπάθησαν να αποβιβαστούν στη χώρα, ενώ κατά την συμπλοκή σκοτώθηκαν ορισμένοι εκ των ενόπλων παραστρατιωτικών.

Ανάμεσα στα 13 άτομα που συνελήφθησαν, οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν Κολομβιανοί, βρίσκονταν και δύο Αμερικανοί πολίτες, οι οποίοι ομολόγησαν στην τηλεόραση της Βενεζουέλας πως εργάζονται για μια ιδιωτική εταιρεία ασφαλείας με την επωνυμία Silvercorp και η αποστολή τους ήταν να απαγάγουν τον πρόεδρο της χώρας, Νικολάς Μαδούρο.

Το συμβόλαιο της αμερικανικής εταιρίας με τον Χουάν Γκουαίδο

Ο ιδρυτής της Silvercopr, Τζόρνταν Γκούντρο, πρώην στρατιώτης των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων, παραδέχθηκε την εμπλοκή της ομάδας, ισχυριζόμενος πως η εταιρία του είχε υπογράψει συμβόλαιο οκτώ σελίδων με τον Χουάν Γκουαίδο, αυτοανακηρυχθέντα προσωρινό πρόεδρο της Βενεζουέλας και επικεφαλής της αντιπολίτευσης, ο οποίος υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ..

Όλοι αρνούνται πως εμπλέκονται

Εκπρόσωποι του Γκουαίδο αρνήθηκαν οποιαδήποτε σχέση του με την αποτυχημένη εισβολή, ενώ και η  κυβέρνηση των ΗΠΑ αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή με την αποτυχημένη αποστολή, αν και το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ προσφέρει αμοιβή σε όποιον μεταφέρει τον Μαδούρο και ορισμένους από τους συνεργάτες τους στις ΗΠΑ, για να αντιμετωπίσουν κατηγορίες για λαθρεμπόριο ναρκωτικών.

Η κυβέρνηση της Κολομβίας από την πλευρά της, αρνήθηκε και αυτή με την σειρά της οποιαδήποτε εμπλοκή με το περιστατικό.

Σχετικά Νέα