Βενεζουέλα: Προσγειώθηκαν ρωσικά στρατιωτικά αεροπλάνα με «τεχνική βοήθεια»

Την ώρα που ο Νικολάς Μαδούρο κατηγορεί τον Χουάν Γκουαϊδό ότι δήθεν σχεδίαζε την δολοφονία του, δύο ρωσικά αεροπλάνα προσγειώθηκαν σήμερα στο Βάργκας εγείροντας απορίες για τον λόγο που βρίσκονται στη Βενεζουέλα.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με υλικό που αναρτήθηκε στο twitter, εμφανίζονται, δύο αεροπλάνα, ένα Ilusin και ένα Αntonov να έχουν προσγειωθεί στο Βάργκας της Βενεζουέλας.

Το αεροσκάφη φέρονται να απογειώθηκαν από στρατιωτική βάση της Συρίας με προορισμό τη Βενεζουέλα, γεγονός που ειδικοί αναλυτές συνδέουν με την ύπαρξη Ρώσων «στρατιωτικών συμβούλων».

Καλά ενημερωμένες πηγές από τη Βενεζουέλα κάνουν λόγο για μέλη της Βάγκνερ, της ομάδας Ρώσων μισθοφόρων, οι οποίοι έδρασαν τόσο στην Ανατολική Ουκρανία όσο και στην Συρία και οι οποίοι αναλαμβάνουν αποστολές της οποίες το Κρεμλίνο θέλει να μείνουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Σημειώνεται ότι λίγο μετά τα γεγονότα του Ιανουαρίου οπότε ο Χουάν Γκουαϊδό αναγνωρίστηκε προσωρινός πρόεδρος της χώρας από το σύνολο σχεδόν της Δύσης, είχαν διαρρεύσει πάλι πληροφορίες, οι οποίες ανέφεραν ότι η Βάγκνερ βρισκόταν στη Βενεζουέλα για την προστασία του Νικόλας Μαδούρο. Τότε το Κρεμλίνο είχε διαψεύσει για μια ακόμα φορά τις πληροφορίες ως ανυπόστατες.

Σχετικά Νέα