Βενεζουέλα: Ο ΥΠΕΞ επαινεί τον ρόλο της Άγκυρας στην πολιτική κρίση της χώρας

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας Χόρχε Αρεάσα επαίνεσε τον ρόλο που διαδραματίζει η Άγκυρα στην επίλυση της πολιτικής κρίσης στην λατινοαμερικανική χώρα.

Σε δηλώσεις του στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu από την Μόσχα, ο Αρεάσα ανέφερε ότι ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο και ο Τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχουν αναπτύξει καλές σχέσεις που βασίζονται στον αμοιβαίο σεβασμό.

“Σέβονται ο ένας τον άλλον, έχουν δημιουργήσει μια σφαιρική διμερή σχέση. Συνεργαζόμαστε στο εμπόριο, στον οικονομικό και πολιτικό τομέα. Σήμερα, η Βενεζουέλα και η Τουρκία είναι οι δύο χώρες που βρίσκονται πολύ κοντά και έχουν φιλικές σχέσεις μεταξύ τους”, τόνισε ο Βενεζουελανός ΥΠΕΞ.

Η Τουρκία, μαζί με Ρωσία, Ιράν, Κίνα, Βολιβία, Κούβα και Μεξικό, είναι ανάμεσα στις χώρες που συνεχίζουν να αναγνωρίζουν τον Μαδούρο ως τον νόμιμο πρόεδρο της Βενεζουέλας.

Επιπροσθέτως, ο ΥΠΕΞ της Βενεζουέλας επιβεβαίωσε την παρουσία στρατιωτικών συμβούλων της Ρωσίας και ειδικών από το Ιράν στην χώρα του.

Παράλληλα ο Αρεάσα κάλεσε τον Αμερικανό ομόλογό του Μάικ Πομπέο να εγκαταλείψει την “επιθετική ρητορική” και να επιστρέψει στην διπλωματία, διαμηνύοντας πως η χώρα του “είναι έτοιμη να απαντήσει όχι μόνο σε μια πιθανή στρατιωτική επέμβαση, αλλά να κερδίσει ακόμη και τον πόλεμο”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Νέα