Βενεζουέλα κατά Facebook για τη θεραπεία του κορωνοϊού με θυμάρι: Ψηφιακός ολοκληρωτισμός

Επίθεση κατά του Facebook εξαπέλυσε την Κυριακή το Καράκας. Το Facebook «πάγωσε» τη σελίδα του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο για 30 μέρες, αφού είχε αναρτήσει περιεχόμενο σύμφωνα το οποίο ένα φάρμακο που έχει ως κύριο συστατικό το… θυμάρι θα μπορούσε να θεραπεύσει τον κορωνοϊό!

Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης δικαιολόγησε την απόφασή της, κάνοντας λόγο για παραβίαση πολιτικών κατά της διάδοσης παραπληροφόρησης σχετικά με τον COVID-19. Η Βενεζουέλα αντεπιτέθηκε, κατηγορώντας την Facebook Inc για «ψηφιακό ολοκληρωτισμό»

Το Facebook ανέφερε στο Reuters ότι αυτό το Σαββατοκύριακο κατέβασε ένα βίντεο στο οποίο Μαδούρο προωθούσε το Carvativir, ένα φάρμακο από τη Βενεζουέλα που ισχυρίζεται, χωρίς στοιχεία, ότι μπορεί να θεραπεύσει την ασθένεια. Η πλατφόρμα επανέλαβε ότι ακολουθεί τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) που λέει ότι προς το παρόν δεν υπάρχει φάρμακο να μπορεί να θεραπεύσει τον ιό.

Σε δήλωση του την Κυριακή, το υπουργείο Πληροφοριών της Βενεζουέλας υποστήριξε ότι το Facebook καταδιώκει «περιεχόμενο που προοριζόταν για την καταπολέμηση της πανδημίας» και περιέγραψε το Carvativir ως ρετροϊό «εθνικής παραγωγής και μηχανικής».

«Παρακολουθούμε έναν ψηφιακό ολοκληρωτισμό που ασκείται από υπερεθνικές εταιρείες που θέλουν να επιβάλουν το νόμο τους στις χώρες του κόσμου», δήλωσε το υπουργείο.

Το Facebook δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα του Reuters για σχολιασμό. Οι γιατροί της Βενεζουέλας προειδοποίησαν ότι η επίδραση του Carvativir στον κορωνοϊό δεν έχει τεκμηριωθεί. Η θεραπεία προέρχεται από θυμάρι, ένα βότανο που χρησιμοποιείται επί αιώνες στην παραδοσιακή ιατρική.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα