

Η ηλεκτροδότηση αποκαθίστατο σταδιακά στο Καράκας χθες Τρίτη και στο εσωτερικό της Βενεζουέλας που είχαν βυθιστεί στο σκοτάδι μετά τη νέα βλάβη στο δίκτυο ηλεκτροδότησης η οποία οφειλόταν, σύμφωνα με την κυβέρνηση, σε μια «ηλεκτρομαγνητική επίθεση».
«Αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης σε ποσοστό 100% στο Καράκας και εν μέρει στις πολιτείες Μερίδα, Τρουχίγιο, Μπαρίνας και Αράγουα. Εξακολουθούμε να εργαζόμαστε για την πλήρη αποκατάσταση», ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας προς Τρίτη η δημόσια εταιρεία ηλεκτροδότησης Corpoelec στο Twitter.
Η βλάβη ξεκίνησε τη Δευτέρα στο Καράκας γύρω στις 23:41 ώρα Ελλάδας και επηρέασε μεταξύ άλλων την υδροδότηση, τα δημόσια μέσα μεταφοράς και τις τηλεφωνικές συνδέσεις. Στην επαρχία διακοπές ρεύματος σημειώθηκαν και στις 23 πολιτείες της Βενεζουέλας, σύμφωνα με χρήστες στο Twitter.
«Τα πρώτα στοιχεία της έρευνας που διεξήχθη στην επαρχία Καρόνι (στο νότιο τμήμα της Βενεζουέλας) έδειξαν ότι πρόκειται για μια ηλεκτρομαγνητική επίθεση με στόχο να βλάψει το υδροηλεκτρικό σύστημα», εξήγησε ο υπουργός Επικοινωνίας Χόρχε Ροντρίγκες μιλώντας στην τηλεόραση, ενώ υποσχέθηκε ότι η ηλεκτροδότηση θα αποκατασταθεί «το συντομότερο δυνατό».
Λίγο αργότερα ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο κατήγγειλε στο Twitter «μια νέα εγκληματική επίθεση».
«Τρομοκρατικές επιθέσεις»
Η βλάβη αυτή σημειώθηκε την ώρα που οι σχέσεις ΗΠΑ- Βενεζουέλας είναι τεταμένες, με το Καράκας να κατηγορεί τη Δευτέρα την Ουάσινγκτον ότι παραβίασε τον εναέριο χώρο του με ένα «κατασκοπευτικό αεροσκάφος».
Την Κυριακή Αμερικανοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι είχαν καταγγείλει ότι ένα μαχητικό της Βενεζουέλας πλησίασε την Παρασκευή πολύ κοντά σε ένα αμερικανικό αεροσκάφος με «επιθετικό» και «επικίνδυνο» τρόπο πάνω από τη θάλασσα της Καραϊβικής, χαρακτηρίζοντας «αντιεπαγγελματικό» τον ελιγμό.
Και άλλες βλάβες στο σύστημα ηλεκτροδότησης της Βενεζουέλας έχουν σημειωθεί φέτος, βυθίζοντας τη χώρα στο σκοτάδι. Η πρώτη είχε γίνει στις αρχές Μαρτίου και στη συνέχεια μία δεύτερη στο τέλος του ίδιου μήνα, παραλύοντας τη χώρα για μία εβδομάδα. Επίσης είχε διακοπεί η υδροδότηση καθώς το σύστημα διανομής λειτουργεί με ηλεκτρικό ρεύμα.
Η κυβέρνηση Μαδούρο είχε αποδώσει τις βλάβες σε «τρομοκρατικές επιθέσεις» τις οποίες εξαπέλυσε η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας και οι ΗΠΑ εναντίον του υδροηλεκτρικού σταθμού στο Γκούρι, ο οποίος παράγει το 80% της ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας.
Πλέον συχνές είναι οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση στην επαρχία της Βενεζουέλας, όμως συνήθως όχι στο Καράκας.
Σχετικά Νέα
Για τρεις μέρες σε λαϊκό προσκύνημα θα τεθεί η σορός του πάπα Φραγκίσκου
Η σορός του πάπα Φραγκίσκου πρόκειται να τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα για τρεις ημέρες..
Θλίψη για τον θάνατο του Πάπα Φραγκίσκου – Τι σηματοδοτεί η περίοδος «κενής έδρας» στο Βατικανό
Σε ηλικία 88 ετών, ο Πάπας Φραγκίσκος έφυγε σήμερα από τη ζωή, λίγες ώρες.
-
Ισημερινός: Έσυραν έναν Βρετανό έξω από αστυνομικό τμήμα που κατηγορούνταν για φόνο και τον έκαψαν ζωντανό
Ένας άνδρας από τη Βρετανία, που κατηγορούνταν για φόνο, λιντσαρίστηκε έξω από ένα αστυνομικό.
Πάπας Φραγκίσκος: Ο Ντόναλντ Τραμπ αποχαιρετά τον Ποντίφικα με τρεις λέξεις – «Αναπαύσου εν ειρήνη»
«Αναπαύσου εν ειρήνη Πάπα Φραγκίσκο!», ανέφερε με ανάρτησή του ο Ντόναλντ Τραμπ αποτίοντας φόρο.