

Αυξημένη προσοχή χρειάζεται στις οικογενειακές συναντήσεις ενόψει των εορτών λόγω της πανδημικής έκρηξης, σύμφωνα με τον καθηγητή Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδη Βατόπουλο, αλλά χαρακτήρισε ρεαλιστικό το σενάριο η Όμικρον να σηματοδοτήσει το τέλος της πανδημίας. «Μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα τελειώσει αλλά δεν πρέπει να χαλαρώσουμε», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
Συγκεκριμένα, υπογράμμισε ότι όσοι συγκεντρωθούν στο ρεβεγιόν να έχουν κάνει και τις τρεις δόσεις, rapid/self τεστ ανήμερα ή την Παράνομη και αφού θα έχει καλό καιρό να αερίζεται ο χώρος. «Οι υπερήλικες με χρόνιο πρόβλημα καλό θα ήταν να μην παραβρεθούν», πρόσθεσε.
Πρόκειται για έναν μαραθώνιο για την κοινωνία καθώς είναι ο τρίτος χρόνος. «Η πανδημία είναι εδώ και όπλα μας είναι ο εμβολιασμός και τα φαρμακευτικά μέσα».
Εκτίμησε ότι θα πρέπει να τελειώνει αυτή η ιστορία φέτος. Μάλιστα χαρακτήρισε ρεαλιστικό σενάριο η Όμικρον να σηματοδοτήσει το τέλος της πανδημίας. Όπως εξήγησε θα έχουμε πάρα πολλά κρούσματα και άρα θα αυξηθεί η ανοσία, το θέμα είναι να μην οδηγήσουν σε πάρα πολλούς θανάτους. «Μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα τελειώσει αλλά δεν πρέπει να χαλαρώσουμε», τόνισε.
Για τα μέτρα που ανακοινώθηκαν, είπε ότι είναι σωστά αλλά εξαρτάται από την αποδοχή και πως θα εφαρμοστούν. «Είναι ρεαλιστικά, θα τα αποδεχτεί ο κόσμος και θα προχωρήσουμε»
Σχολίασε ακόμα ότι είναι μια μεγάλη συζήτηση το αν θα έπρεπε να παρθούν τα μέτρα νωρίτερα καθώς όπως επισήμανε είναι ανάμεσα στο τι είναι αποδεκτό στην κοινωνία και στο τι είναι σωστό υγειονομικά. Δεν τίθεται κατά τη γνώμη του θέμα για μεταφορά πριν ή μετά. Ο καθηγητής εστίασε στην πιστή τήρηση των μέτρων από τους πολίτες.
Για τα σχολεία, παρέπεμψε στη συνεδρίαση των ειδικών την επόμενη εβδομάδα.
Σχετικά Νέα
Χανιά: Επιχείρηση διάσωσης στο φαράγγι της Σαμαριάς για νεαρό άνδρα που τραυματίστηκε σε πτώση
Επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη από διασώστες πυροσβέστες στο Φαράγγι Σαμαριάς, στα Χανιά. Άνδρας.
Βόλος: Φωτιά σε σκάφος στην προβλήτα του λιμανιού
Φωτιά ξέσπασε σε σκάφος που βρίσκεται ελλιμενισμένο στο λιμάνι του Βόλου. Η φωτιά σύμφωνα.
Θεσσαλονίκη: Ουρές χιλιομέτρων στα διόδια Μαλγάρων, καθώς επιστρέφουν οι εκδρομείς του Πάσχα
Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιστροφή των εκδρομέων που εγκατέλειψαν τη Θεσσαλονίκη για να περάσουν.
Τραγωδία στο Πειραιά: 19χρονος ανασύρθηκε νεκρός από τη θάλασσα
Ο 19χρονος ανασύρθηκε από την παραλία Βοτσαλάκια στον Πειραιά χωρίς τις αισθήσεις του Σύμφωνα.