Βάσεις: Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση – Βγαίνουν τα αποτελέσματα των Πανελληνίων 2019

Τόσο οι μαθητές όσο και οι οικογένειες τους περιμένουμε με αδημονία την ανακοίνωση για τα αποτελέσματα στις Πανελλήνιες 2019. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, η κλεψύδρα φαίνεται πως αδειάζει όλο και περισσότερο για τις βάσεις.

Η ρεπόρτερ της δημόσιας τηλεόρασης μάλιστα ανέφερε στο ρεπορτάζ της πως οι βάσεις πρόκειται να ανακοινωθούν την Τρίτη 27 Αύγουστο ή το αργότερο Τετάρτη 28 Αυγούστου. Όπως και να έχει μία ημέρα νωρίτερα θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

Αναλυτές των Πανελληνίων αναφέρουν μεταξύ άλλων αυτές τις ημέρες πως οι εκπλήξεις και οι ανατροπές στις βάσεις του 2019 θα είναι μεγάλες. Οι προτιμήσεις των μαθητών – υποψηφίων δεν είναι γνωστές ενώ θα διαδραματίσουν οργανικό ρόλο στη διαμόρφωση των φετινών βάσεων.

Τα ερωτήματα γύρω από τις προτιμήσεις των υποψηφίων είναι πολλά καθώς θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν επιλέχθηκαν τα νεοσύστατα Τμήματα που θα λειτουργήσουν φέτος για πρώτη φορά αλλά και το αν οι μαθητές επέλεξαν τα ΤΕΙ ή τα ΑΕΙ.

Στο 1ο πεδίο οι χειρότερες από πέρυσι επιδόσεις σε όλα τα μαθήματα, ο μικρότερος αριθμός υποψηφίων και οι περισσότερες θέσεις αναμένουμε να φέρουν πτώση των βάσεων σε όλη τη γκάμα των βαθμολογιών.

Παράλληλα, οι χαμηλές βαθμολογίες στα δύο αυτά μαθήματα θα ρίξουν τις βάσεις και στο 2ο και στο 3ο πεδίο. Δεν αποκλείεται μάλιστα στο 3ο πεδίο να υπάρξει πτώση ακόμη και στις Σχολές της Ιατρικής.

Στο 4ο πεδίο οι μεσαίες και υψηλόβαθμες σχολές του Πεδίου αναμένουμε να σημειώσουν άνοδο που μπορεί να φτάσει και τα 600 μόρια, ενώ οι χαμηλόβαθμες σχολές αναμένεται να σημειώσουν ισόποση μείωση της βάσης τους.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Σχετικά Νέα