

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν διαβεβαίωσε σήμερα πως ο ρωσικός στόλος είναι ικανός να εντοπίσει και να καταστρέψει «οποιονδήποτε στόχο», με αφορμή μια μεγάλη ναυτική παρέλαση, στην οποία παρέστη στην Αγία Πετρούπολη.
«Σήμερα, ο ρωσικός στόλος έχει όλα όσα χρειάζονται για να υπερασπιστεί με αλάνθαστο τρόπο την πατρίδα και τα εθνικά συμφέροντά μας. Είμαστε ικανοί να εντοπίσουμε οποιονδήποτε εχθρικό στόχο κάτω από το νερό, στην επιφάνεια ή στον αέρα και του καταφέρουμε ένα θανατηφόρο πλήγμα, εφόσον καταστεί αναγκαίο», επισήμανε ο Πούτιν, σε μια ομιλία που μεταδόθηκε τηλεοπτικά.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρωσία κέρδισε τη θέση της μεταξύ των «βασικών ναυτικών δυνάμεων παγκοσμίως» έχοντας αναπτύξει μια «ναυτική αεροπορία αποτελεσματική σε μικρές και μεγάλες αποστάσεις, αξιόπιστα παράκτια αμυντικά συστήματα και υπερηχητικά όπλα τελευταίας τεχνολογίας κι υψηλής ακρίβειας, που δεν έχουν ισοδύναμο στον κόσμο και που συνεχίζουν να βελτιώνονται συνεχώς και με επιτυχία».
Η ομιλία του Ρώσου προέδρου μεταδόθηκε στο περιθώριο της ετήσιας παρέλασης του ρωσικού στόλου στον ποταμό Νέβα στην Αγία Πετρούπολη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας.
Με φόντο τις εντάσεις με τη Δύση, ο Βλαντίμιρ Πούτιν δεν σταματά να εξάρει τα τελευταία χρόνια τα νέα όπλα, σύμφωνα με τον ίδιο αήττητα, που έχει αποκτήσει η χώρα του.
Σχετικά Νέα
Ζελένσκι: Περιμένουμε σαφή απάντηση από τη Ρωσία στην πρόταση για νέα εκεχειρία σε μη στρατιωτικές υποδομές
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε απόψε ότι θέλει μια «σαφή απάντηση» από.
Ο Τραμπ θα παραστεί στην κηδεία του πάπα Φραγκίσκου
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι θα πάει στην κηδεία του πάπα.
Ισόβια κάθειρξη για 23 δολοφονίες με ρατσιστικά κίνητρα στο Τέξας – Ο δράστης δήλωσε ένοχος «για να αποφύγει τη θανατική ποινή»
Ο δράστης της σφαγής του 2019 σε ένα σουπερμάρκετ της ισπανόφωνης κοινότητας του Ελ.
Τρόμος στο Ισραήλ: Καρχαρίες βγήκαν στα ρηχά
Ο δύτης αγνοείται στην ακτή της Χαντέρα στο Ισραήλ και εκφράζονται φόβοι ότι πέθανε.