

Η Βόρεια Μακεδονία θα δεχτεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας τουλάχιστον 450 πρόσφυγες από το Αφγανιστάν, έπειτα από αίτημα των ΗΠΑ και αμερικανικών μη κυβερνητικών οργανώσεων γνωστοποίησε το απόγευμα η κυβέρνηση της χώρας.
«Μέχρι αυτή τη στιγμή, η κυβέρνηση έχει αναλάβει υποχρέωση να δεχτεί 450 πολίτες από το Αφγανιστάν, κυρίως εργαζομένους σε διεθνείς οργανισμούς, μαζί με τα μέλη των οικογενειών τους, δημοσιογράφους, μεταφραστές, φοιτητές, καθώς και άλλους που υποστηρίζουν τις συμμαχικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν τα τελευταία 20 χρόνια, συμπεριλαμβανομένου του στρατού της χώρας μας» σημειώνεται, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση της κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι περισσότεροι από τους πρόσφυγες αυτούς από το Αφγανιστάν θα φθάσουν στη Βόρεια Μακεδονία μέχρι το τέλος της εβδομάδας, ανάλογα με την εξέλιξη της κατάστασης στο αεροδρόμιο της Καμπούλ και θα εγκατασταθούν σε ξενοδοχεία και άλλες δομές. Θα παραμείνουν στη Βόρεια Μακεδονία μέχρι την μετάβασή τους σε χώρες του τελικού τους προορισμού.
Η μετάβαση των Αφγανών αυτών πολιτών στη Βόρεια Μακεδονία συντονίζεται και οργανώνεται από το «Εθνικό Δημοκρατικό Ινστιτούτο» (NDI) με έδρα τις ΗΠΑ, ανέφερε η κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας.
Σχετικά Νέα
Τουλάχιστον επτά νεκροί σε νέες ισραηλινές επιδρομές στη Γάζα
Τουλάχιστον επτά άμαχοι σκοτώθηκαν την Τρίτη σε νέες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές σε διάφορα σημεία.
Νότια Κορέα: Οι συνομιλίες με τις ΗΠΑ θα οδηγήσουν σε επωφελή συμφωνία
Ο υπηρεσιακός πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Χαν Ντουκ-σου, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι οι.
Η Βενεζουέλα κατηγορεί το Ελ Σαλβαδόρ για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά συρροή
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο πρόσαψε «παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά συρροή» στον.
Πουέρτο Ρίκο: Η κυβέρνηση απαιτεί απαντήσεις από τη Luma για το γενικό μπλακ άουτ
Σε κρίσιμο σημείο βρίσκεται η ενεργειακή κρίση στο Πουέρτο Ρίκο, μετά το γενικευμένο μπλακ.