

Με αναφορά στην σημερινή Ημέρα Μνήμης αφιερωμένη στο Ολοκαύτωμα των Εβραίων, σε μήνυμά της, η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι τόνισε ότι “το μουσείο που στην Ιταλία θα αφιερωθεί στο Ολοκαύτωμα των Εβραίων είναι ένας θεσμός ο οποίος θα συμβάλλει καθοριστικά, ώστε η βαρβαρότητα του ναζιστικού και φασιστικού εγκληματικού σχεδίου και η ντροπή των ρατσιστικών νόμων του 1938 να μην σκεπαστούν από την λήθη”.
“Είναι χρέος μας να καλλιεργούμε, κάθε ημέρα που περνά, την μνήμη των όσων συνέβησαν και να αυξήσουμε, διαρκώς, την επίγνωση τους στην νέα γενιά”, πρόσθεσε η Ιταλίδα πρωθυπουργός.
Η Τζόρτζια Μελόνι υπογράμμισε, επίσης, ότι “ο αντισημιτισμός είναι μια μία πληγή, ένα κακό που πρέπει να ξεριζωθεί σε κάθε του μορφή, παλαιότερη και σύγχρονη” και ότι “η προσπάθεια αυτή αποτελεί, για την κυβέρνησή της, σαφή προτεραιότητα”.
Σχετικά Νέα
Λιβύη: Σφοδρές συγκρούσεις ένοπλων ομάδων στην Τρίπολη – Έκκληση στους κατοίκους να παραμείνουν σπίτια τους
Σφοδρές συγκρούσεις ανάμεσα σε αντίπαλες ένοπλες ομάδες ξέσπασαν το βράδυ χθες Δευτέρα στη λιβυκή.
Τηλεφωνική επικοινωνία Λαβρόφ – Φιντάν για τις επικείμενες απευθείας συνομιλίες Ρωσίας – Ουκρανίας στην Κωνσταντινούπολη
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ και ο Τούρκος ομόλογός του Χακάν Φιντάν,.