

«Ο Σαϊντού πρέπει να μείνει στην Ελλάδα, μην τον προδώσει και δεύτερη πατρίδα», τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος μίλησε με τον 16χρονο Σαϊντού Καμαρά.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε ανάρτηση του στο Facebook, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, πριν από λίγο είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τον Σαϊντού Καμαρά, «το ασυνόδευτο προσφυγόπουλο από τη Γουινέα, που όπως χιλιάδες παιδιά, γνώρισε το πιο απάνθρωπο πρόσωπο της ζωής και πήρε το δρόμο της προσφυγιάς για να σώσει τη ζωή του». Τον 16χρονο, επισημαίνει ο κ. Τσίπρας, «που ναυάγησε στην Κάλυμνο το 2019 και μέσα σε τρία χρόνια κατάφερε να κερδίσει την αγάπη και τον σεβασμό των συμμαθητών και των δασκάλων του. Αλλά λίγες μέρες μετά την παρέλασή του, η Πολιτεία ετοιμάζεται να τον απελάσει. Να εφαρμόσει δηλαδή το νέο θεσμικό πλαίσιο που ψήφισε η ΝΔ το 2021, για να μην μπορεί σχεδόν κανένας, ακόμα και τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, να πάρουν άδεια διαμονής για ανθρωπιστικούς λόγους».
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει ότι «ο Σαϊντού έφτιαξε τη ζωή του, έμαθε γράμματα, έκανε φιλίες και έβαλε τις βάσεις για μία νέα ζωή στην Ελλάδα», για να τονίσει ότι «και ο Σαϊντού πρέπει να μείνει στην Ελλάδα, μην τον προδώσει και δεύτερη πατρίδα». «Όμως δεν πρέπει να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας», σχολιάζει ο κ. Τσίπρας, «υπάρχουν χιλιάδες Σαϊντού στην Ελλάδα. Παιδιά που έχουν έρθει ως ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, που δίνουν μάχη να ενταχθούν, να μορφωθούν και να ζήσουν». «Είναι ευθύνη της Πολιτείας να σταθεί δίπλα σε κάθε Σαϊντού», υπογραμμίζει.
Σχετικά Νέα
Κ. Μητσοτάκης σε Μ. Καραλή: Σε όλα τα νέα παιδιά τα οποία εμπνέονται από εσένα στέλνεις ένα όμορφο μήνυμα
Στην παρουσίαση του βιβλίου “Εμμανουήλ Καραλής: Όταν κοιτάς από ψηλά”, του Νίκου Μιχαλόπουλου, που.
Ά. Σκέρτσος για αξιολόγηση στο Δημόσιο: Ζητάμε από τους πολίτες να είναι οι κριτές των υπηρεσιών που λαμβάνουν από το κράτος
«Ζητάμε από τους πολίτες να είναι οι τελικοί κριτές των υπηρεσιών που λαμβάνουν από.
Ε. Κουντουρά στην Ολομέλεια: «Να ενισχυθούν οι χρηματοδοτήσεις της Πολιτικής Συνοχής στον προϋπολογισμό της ΕΕ 2028-2034»
Tη διασφάλιση ότι η χρηματοδότηση της Πολιτική Συνοχής θα ενισχυθεί μετά το 2027, στο.
Δ. Μιχαηλίδου: Η ρητορική μίσους δεν έχει θέση στην κοινωνία
Εκτάκτως συνεδρίασε σήμερα (6/5) το Εθνικό Συμβούλιο κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας, μετά.