Τσικνοπέμπτη: Ακριβότερη των τελευταίων ετών

Το αγοραστικό κοινό, φαίνεται πως βρίσκεται φέτος αντιμέτωπο με την ακριβότερη Τσικνοπέμπτη των τελευταίων ετών. Έτσι, ξεκίνησε την αναζήτηση για την αγορά κρέατος ξοδεύοντας όσο το δυνατόν λιγότερα… ευρώ, καθώς οι τιμές παρουσιάζονται ιδιαίτερα αυξημένες.

Από τη μία η ενεργειακή κρίση που έχει αυξήσει τις τιμές του κρέατος κατά 60% και από την άλλη η μείωση των κοπαδιών που έχει φέρει ελλείψεις οι οποίες οξύνουν το πρόβλημα των ανατιμήσεων, έχει δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα η τσέπη των καταναλωτών.

Σύμφωνα με τον Ant1, τα συγκριτικά στοιχεία από την Κεντρική Αγορά της Αθήνας είναι αποκαλυπτικά για το ράλι ανόδου των τιμών, τα τελευταία χρόνια.

Να σημειωθεί ότι τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσουν από τους αρμόδιους φορείς, οι εντατικοί έλεγχοι για την πάταξη των «ελληνοποιήσεων» στα κρέατα.

Παράλληλα, ο «κόφτης» που έχει ενεργοποιήσει το υπουργείο Ανάπτυξης, θα συμβάλει στη συγκράτηση των τιμών και στη διαφάνεια τιμολόγησης των αγαθών.

Η ακριβότερη Τσικνοπέμπτη των τελευταίων ετών
Το megatv.com από την πλευρά του κάνει λόγο για την ακριβότερη Τσικνοπέμπτη των τελευταίων ετών, τονίζοντας πως απλησίαστες τείνουν να γίνουν οι τιμές των κρεάτων, με τους καταναλωτές να επιδίδονται σε έρευνα αγοράς, προκειμένου να προμηθευτούν τα απαραίτητα για την Τσικνοπέμπτη.

«Έχουν ανέβει, κάτι που αγόραζες πριν κάποιους μήνες 9,90 τώρα έχει πάει 13. Όλα έχουν ανέβει, δεν είναι κάτι καινούργιο».

Οι καταναλωτές εδώ και καιρό έχουν μειώσει τις ποσότητες που αγοράζουν αλλά και τη συχνότητα της κατανάλωσης του κρέατος, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες τιμές που φτάνουν στον πάγκο του χασάπη.

Ενώ με την Τσικνοπέμπτη να πλησιάζει ο κόσμος φαίνεται πως θα τσικνίσει φέτος με φειδώ.

«Όλα έχουν ανέβει πάρα πολύ και έχει περιοριστεί ο κόσμος. Παίρνει λιγότερα, αντί για 3 φορές τη βδομάδα κρέας, παίρνει μία η δύο».

Οι καταναλωτές φέτος θα βρεθούν αντιμέτωποι με την ακριβότερη Τσικνοπέμπτη των τελευταίων χρόνων, καθώς οι αυξήσεις στο κρέας είναι μεγάλες.

Συγκεκριμένα, το χοιρινό από 5 ευρώ πέρσι κοστίζει φέτος 7 ευρώ, ενώ το μοσχάρι από 11 ευρώ πέρσι φέτος θα το βρει κάποιος περίπου 14 ευρώ.

Μέσα σε 3 χρόνια οι αυξήσεις στα κρέατα έχουν φτάσει το 25%, ταλανίζοντας τις τσέπες των νοικοκυριών. Με τις αυξήσεις πλέον να παρατηρούνται στα κρέατα ακόμη και από μήνα σε μήνα.

Την ίδια ώρα, τεράστιες είναι οι αυξήσεις και στο αρνί με την τιμή του να κυμαίνεται σήμερα από 12 μέχρι 15 ευρώ όταν πέρσι κόστιζε από 9 έως 11.

Ακόμα και το κοτόπουλο, το κατεξοχήν οικονομικό λευκό κρέας, κοστίζει σήμερα από 3,5 μέχρι 5,5 ευρώ, όταν πέρσι κόστιζε από 2 έως 3μιση.

 

«Μέσα σε δύο βδομάδες ένα ευρώ ανέβηκαν τα περισσότερα, στον κιμά, στο χοιρινό, στο μοσχάρι και το κοτόπουλο αυξήθηκε».

Όπως εκτιμούν παράγοντες της αγοράς, οι τιμές στα κρέατα, θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν όσο το ζωικό κεφάλαιο παραμένει χαμηλό.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα