

Τις χθεσινές δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για το Κυπριακό, κλήθηκε να σχολιάσει ο Ομέρ Τσελίκ. Ο εκπρόσωπος του τουρκικού κυβερνώντος κόμματος, του ΑΚΡ, εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία και για άλλη μια φορά επιδόθηκε σε λεονταρισμούς.
Ερωτηθείς από δημοσιογράφο για το αν οι δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού, θα επηρεάσουν τις διερευνητικές επαφές, ο εκπρόσωπος του τουρκικού κυβερνώντος κόμματος, ΑΚΡ, τόνισε πως η Τουρκία προσπαθεί να δείξει ευαισθησία για μία ομαλή εξέλιξη στις διαπραγματεύσεις, ενώ κατηγόρησε την Ελλάδα ότι στην αρχή των συνομιλιών προσπάθησε να αλλάξει την ατζέντα των διερευνητικών.
“Οι σύμμαχοί μας, μας είπαν πως οι Ευρωπαίοι φίλοι μας, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους στον πρόεδρό μας για τη θετική μας ατζέντα με την Ελλάδα. Η Τουρκία έχει την πιο θετική συμβολή. Οι σύμμαχοι μας πρέπει να κάνουν υποδείξεις στην Ελλάδα”, είπε ο Τσελίκ.
Στη συνέχεια φυσικά άρπαξε την ευκαιρία για να μιλήσει για το Κυπριακό χρησιμοποιώντας ξανά, όπως και για την περίπτωση του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, τον όρο “γενοκτονία” αγνοώντας τον ορισμό του: “Ο τουρκικός στρατός δεν έχει κάνει κατάληψη στην Κύπρο, αντιθέτως, είναι μια ειρηνική δύναμη. Ο τουρκικός στρατός πήγε εκεί για να αποτρέψει τη σφαγή, να αποτρέψει τη γενοκτονία. Βλέπουμε πως κάποιες ομάδες αψηφούν ακόμα τη λογική και παράγουν ρατσιστικές προσεγγίσεις. Οι Τούρκοι στρατιώτες δεν θα αποσυρθούν από εκεί. Οι Ελληνοκύπριοι αρνούνται να μοιραστούν τους φυσικούς πόρους στην Ανατολική Μεσόγειο. Προσπαθούν να πάρουν τα πάντα και να μην δώσουν τίποτα. Διαπραγματεύονται με ξεπερασμένη λογική. Σκοπός τους είναι να σφετεριστούν τους Τουρκοκύπριους”, είπε.
Σχετικά Νέα
Πάπας Φραγκίσκος: Ο Πύργος του Άιφελ θα παραμείνει απόψε σκοτεινός
Σκοτεινός θα παραμείνει το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα (21.04.25) ο Πύργος του Άιφελ.
Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: Παραιτήθηκε ο ιδρυτής και πρόεδρος Κλάους Σβαμπ
Ο ιδρυτής του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ Κλάους Σβαμπ παραιτήθηκε από την θέση του προέδρου.
Η OpenAI επενδύει για πρώτη φορά στην κυβερνοασφάλεια
Ηδημιουργική Τεχνητή Νοημοσύνη έχει διευρύνει σημαντικά τη «φαρέτρα» των εργαλείων που διαθέτουν οι χάκερ,.
Ερευνα DW: Ενα νεφρό για μια χούφτα δολάρια
Ο είκοσι δύο ετών Άμον Κιπρούτο Μέλυ σκέφτηκε ότι πουλώντας το νεφρό του, θα.