

Τσέχοι εισαγγελείς αποφάσισαν να καθυστερήσουν τη λήψη της πολυαναμενόμενης απόφασης για την πιθανή άσκηση δίωξης σε βάρος του πρωθυπουργού της χώρας, του Αντρέι Μπάμπις, επικαλούμενοι την ανάγκη να διενεργηθεί περαιτέρω έρευνα.
Εκπρόσωπος της εισαγγελίας εξήγησε χθες ότι ο φάκελος της υπόθεσης θα επιστραφεί στην αστυνομία. Λέγεται πως υπάρχουν νέοι μάρτυρες που εκκρεμεί να καταθέσουν.
Οι εισαγγελείς αναμενόταν να ανακοινώσουν την απόφασή τους για την άσκηση δίωξης ή μη σε βάρος του δισεκατομμυριούχου και επικεφαλής της κυβέρνησης ως τα τέλη Αυγούστου.
Η έρευνα αφορά τη διάθεση ευρωπαϊκών κεφαλαίων ύψους εκατομμυρίων ευρώ για την ανέγερση του κέντρου ευεξίας και σπα “Η φωλιά του πελαργού” στην Πράγα, που ανήκει σε καταπιστευματικό ταμείο δικαιούχος του οποίου είναι ο κ. Μπάμπις. Διαρκεί σχεδόν έξι χρόνια.
Οι επιχορηγήσεις της ΕΕ φέρονται να δόθηκαν παράνομα.
Δημοσκόπηση του ινστιτούτου Median θέλει το κόμμα ANO του κ. Μπάμπις να διατηρεί ακόμη ευρύ προβάδισμά στις προθέσεις ψήφου: πιστώνεται το 26%, έναντι 21,5% της συμμαχίας φιλελευθέρων-συντηρητικών SPOLU (“Μαζί”).
Στην Τσεχία θα διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές την 8η και 9η Οκτωβρίου.
Πηγή: ΑΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Βρετανία: Η αντιτρομοκρατική ερευνά την πυρκαγιά στο σπίτι του πρωθυπουργού Στάρμερ
Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία ανέλαβε τις έρευνες για την πυρκαγιά που ξέσπασε στην κατοικία του.
Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία ερευνά την πυρκαγιά στο σπίτι του πρωθυπουργού Στάρμερ
Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία ανέλαβε τις έρευνες για την πυρκαγιά που ξέσπασε στην κατοικία του.
Ζελένσκι: Η Ρωσία συνεχίζει τις επιθέσεις, δεν έχει απαντήσει για τη συνάντηση με Πούτιν στη Κωνσταντινούπολη
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε πως η Ρωσία συνεχίζει τις επιθέσεις της εναντίον της Ουκρανίας,.
Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας: «Η Ρωσία ευθύνεται για την κατάρριψη αεροσκάφους της Malaysian Airlines το 2014 στην Ουκρανία»
Ο Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας (ΔΟΠΑ) αποφάνθηκε σήμερα ότι η Ρωσία ευθύνεται για την.