Τρίκαλα: Στη νεκροψία – νεκροτομή οι απαντήσεις για τον αιφνίδιο θάνατο της 15χρονης μαθήτριας

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, οι πρώτες ενδείξεις παραπέμπουν σε ανακοπή καρδιάς και πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί επισήμως κάνουν λόγο για καρδιολογικά προβλήματα.

Η 15χρονη είχε καταγωγή και από το Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας, όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ, και ήταν μαθήτρια στο 5ο Λύκειο Βύρωνα.

Ενώ διασκέδαζε με τους συμμαθητές της σε νυχτερινό μαγαζί, έχασε τις αισθήσεις της και διακομίσθηκε άμεσα στο νοσοκομείο των Τρικάλων. Οι γιατροί κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια, βάζοντας ακόμη και βηματοδότη, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να σώσουν την ανήλικη μαθήτρια.

“Τα παιδιά διασκέδαζαν και ξαφνικά κατέρρευσε”
“Είναι τραγικό αυτό που συνέβη, ήταν τα παιδιά, διασκέδαζαν και ξαφνικά εκεί κατέρρευσε το κορίτσι, υπήρχε γιατρός μέσα στο μαγαζί, προσπάθησε, το ανάνηψε 2-3 φορές αλλά δεν μπόρεσε, καλέσαμε ασθενοφόρο και ήρθε αμέσως. Έπαθε πάλι επεισόδιο μέσα στο ασθενοφόρο και το πήγαμε στο νοσοκομείο” δήλωσε ο ιδιοκτήτης του μπαρ στο Mega.

Από πλευράς του, ο Κωσταντίνος Γρηγορίου, διοικητής Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων, ανέφερε: “Παρά το γεγονός ότι επί δύο ώρες και ο επεμβατικός καρδιολόγος και ο αναισθησιολόγος και οι άλλοι γιατροί έκαναν προσπάθειες ΚΑΡΠΑ, δεν απέδωσε και δυστυχώς κατέληξε το παιδί”.

Είχε κάποιες ταχυκαρδίες, λέει η θεία της
Η θεία της 15χρονης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, έκανε λόγο για ένα εξαιρετικό παιδί που έφυγε άδικα.

Όπως περιγράφει, το κορίτσι αισθάνθηκε αδιαθεσία και λιποθύμησε. Την πήγαν στο νοσοκομείο με τους γιατρούς και νοσηλευτές να κάνουν ό,τι μπορούν για να την κρατήσουν στη ζωή, κάτι που δυστυχώς δεν έγινε.

Συγγενής της 15χρονης υποστηρίζει ότι το κορίτσι δεν είχε κάποιο πρόβλημα υγείας. “Το παιδάκι δεν είχε κάποιο σοβαρό πρόβλημα, απλά ανέβαζε παλμούς στην καρδούλα της αλλά τίποτα το ιδιαίτερο. Είχε κάποιες ταχυκαρδίες” εξηγεί.

Σε κατάσταση σοκ οι συμμαθητές της
Σε κατάσταση σοκ παραμένουν οι συμμαθητές της 15χρονης, οι οποίοι δεν μπορούσαν να προβλέψουν ότι η εκδρομή θα εξελισσόταν σε τραγωδία.

Ο Αλεξάτος Χαράλαμπος, διευθυντής 5ου λυκείου Βύρωνα, δήλωσε στο Mega: “Τα παιδιά έφυγαν προχθές. Κατά τη μία η ώρα εκεί που βρισκόντουσαν σε βραδινή έξοδο, αισθάνθηκε αδιαθεσία ένα κοριτσάκι, η Ιωάννα, δυστυχώς”.

“Ένα καλό παιδί και μια καλή μαθήτρια που την αγαπούσαν όλοι και οι καθηγητές και οι μαθητές” υπογράμμισε ο διευθυντής του 5ου λυκείου Βύρωνα.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ανέφερε: “Είναι σε κατάσταση σοκ, έχουν πάει ψυχολόγοι εκεί στο ξενοδοχείο που είναι τα παιδιά, υπάρχουν κάποια διαδικαστικά, δένουν κάποιες καταθέσεις”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα