Τραμπ: Κρουαζιερόπλοια μπορεί να διαμορφωθούν σε πλωτά νοσοκομεία

Κρουαζιερόπλοια μπορεί να διαμορφωθούν σε πλωτά νοσοκομεία για την περίθαλψη ασθενών που έχουν προσβληθεί από τον ιό Covid-19, ανακοίνωσε σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Ο πρόεδρος του ομίλου Carnival Μίκι ‘Αρισον “έκανε μια πολύ γενναιόδωρη πρόταση”, δήλωσε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

“Είπε ότι είχε ορισμένα πλοία που θα μπορούσαν να προσαρμοστούν πλήρως σε αυτό που κάνουμε”, εξήγησε, καθώς τα πλοία αυτά “είναι μεγάλα και έχουν πολλές καμπίνες”.

“Αν έχουμε ανάγκη από πλοία, πολλές καμπίνες, θα είναι δεμένα στη Νέα Υόρκη, στο Λος ‘Αντζελες, στο Σαν Φρανσίσκο και σε άλλα λιμάνια”, διευκρίνισε.

“Εκτιμάμε την πρόταση του Carnival”, του μεγαλύτερου ομίλου κρουαζιεροπλοίων παγκοσμίως, τόνισε διευκρινίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν έχει δεχτεί ακόμη την πρόταση.

Ενώπιον της κατακόρυφης αύξησης των ασθενών του Covid-19 και για να ελευθερωθούν νοσοκομειακές κλίνες, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έστειλε το πλωτό νοσοκομείο USNS Comfort με σχεδόν 1.000 δωμάτια προς τη Νέα Υόρκη, την ώρα που η ομώνυμη Πολιτεία είναι από τις πλέον πληγείσες από την επιδημία.

Δεν είναι γνωστό πότε θα φθάσει το πλοίο στην πρώτη αμερικανική μητρόπολη.

Ο τομέας της κρουαζιέρας, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ,  έχει βυθιστεί σε μείζονα κρίση από τότε που άρχισε αυτή η υγειονομική κρίση, όταν αρκετά πλοία εγκλωβίστηκαν λόγω των κρουσμάτων μόλυνσης μέσα σε αυτά.

Στις 13 Μαρτίου ο πρόεδρος Τραμπ είχε ανακοινώσει την αναστολή όλων των κρουαζιέρων από τις ΗΠΑ προς το εξωτερικό για 30 ημέρες.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα