Τραμπ για Φαουτσι: Είναι πιο καλός στο μπέιζμπολ παρά στις εκτιμήσεις για τον κορωνοϊό

Ο Ντόναλντ Τραμπ επιτέθηκε κατά του κορυφαίου επιδημιολόγου της χώρας Άντονι Φαουτσι, λίγες ώρες μετά την έντονη δυσαρέσκεια που εξέφρασε ο τελευταίος για την χρησιμοποίηση δηλώσεων του σε προεκλογική διαφήμιση του προέδρου.

“Το χέρι του Τόνι είναι πολύ πιο ακριβές από τις προγνώσεις του”, έγραψε ο Τραμπ στο Twitter στο οποίο μοιράστηκε μια φωτογραφία στην οποία ο Φαουτσι ρίχνει την τιμητική πρώτη μπαλιά σε έναν αγώνα μπέιζμπολ.

Σημειώνεται ότι σε προεκλογικό βιντεοκλίπ διάρκειας 30 δευτερολέπτων το οποίο προβάλλει την προσωπική εμπειρία του Ντόναλντ Τραμπ με τον ιό περιλαμβάνεται και ένα σύντομο απόσπασμα συνέντευξης του Φάουτσι

που κάνει να φαίνεται ότι ο Αμερικανός λοιμωξιολόγος εξαίρει τη διαχείριση του της κυβέρνησης απέναντι στην πανδημία.

“Επί σχεδόν πέντε δεκαετίες δημόσιας υπηρεσίας, ουδέποτε υποστήριξα δημόσια υποψήφιο”, δήλωσε ο διάσημος διευθυντής του Ινστιτούτου Μεταδοτικών Νόσων σε ανακοίνωσή του που στάλθηκε στο δίκτυο CNN.

“Οι δηλώσεις που μου αποδόθηκαν χωρίς την άδειά μου από την προεκλογική ομάδα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος βγήκαν εκτός του πλαισίου τους από ένα σχόλιο που έκανα πριν από μήνες και αφορούσε τις προσπάθειες των ομοσπονδιακών υγειονομικών αρχών”, εξήγησε ο διακεκριμένος γιατρός.

Μέλος της “ομάδας κρούσης” του Λευκού Οίκου για τον κορονοιό, Φάουτσι έχει ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση για τον χειρισμό της πανδημίας, ιδιαίτερα για τη μη έγκυρη λήψη περιοριστικών μέτρων και τον αριθμό των διαγνωστικών τεστ. Για τον λόγο αυτό, ο επιφανής γιατρός δέχθηκε πολλές φορές κριτική δημόσια από τον Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος μεταξύ άλλων είχε αναδημοσιεύσει στο Twitter μήνυμα οπαδού του που ζητούσε να απολυθεί #FireFauci.

Σχετικά Νέα