Τραγωδία στα Τέμπη: «Δεν έχω ευθύνη για την τραγωδία» λέει ο συμβασιούχος σταθμάρχης

Μπροστά στον εφέτη ανακριτή βρέθηκαν ο επιθεωρητής του ΟΣΕ και οι δύο σταθμάρχες στους οποίους έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Όπως ανάφερε ο δικηγόρος του επιθεωρητή του ΟΣΕ, ο οποίος φέρεται να έβαλε βάρδια μόνο του τον 59χρονο σταθμάρχη χωρίς να έχει την κατάλληλη εμπειρία, «’Ηταν πάντοτε στη διάθεση των αρχών. Έχει καταθέσει και προανακριτικά και ανακριτικά ως μάρτυρας. Και φυσικά όλες οι εξηγήσεις του θα τεθούν αναλυτικά και με απολογητικό υπόμνημα» είπε ο κ. Γιάννης Γλύκας.

Εξηγήσεις στον εφέτη ανακριτή έδωσε και ο παλαιότερος σταθμάρχης Π.Κ., ο οποίος το μοιραίο βράδυ αποχώρησε πριν τελειώσει η βάρδια του. Κλήθηκε να απαντήσει γιατί έφυγε νωρίτερα και ποιος διόρθωσε με μπλάνκο την ώρα στο βιβλίο βαρδιών: «Λάβαμε προθεσμία προκειμένου να τη μελετήσουμε και να έρθουμε να απολογηθούμε» είπε ο δικηγόρος του.«Θα τα πούμε όλα όταν τελειώσουμε με την απολογία» σημειώνει ο ίδιος.

Από τη μεριά του, ο συμβασιούχος σταθμάρχης που αμειβόταν με μπλοκάκι υποστήριξε ότι έφυγε κανονικά στην ώρα του: «Είμαι συντετριμμένος, έχω να κοιμηθώ δύο εβδομάδες. Δε θεωρώ ότι έχω ευθύνη για την τραγωδία» είπε ο Χ.Π. Οι δύο σταθμάρχες και ο επιθεωρητής του ΟΣΕ έμειναν περίπου για μισή ώρα ο καθένας στο γραφείο του εφέτη ανακριτή. Σύμφωνα με τους δικηγόρους τους ήταν απαραίτητη η πολυήμερη προθεσμία καθώς όπως είπαν προστίθενται συνεχώς νέα στοιχεία στη δικογραφία.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα