

«Πραγματικά η λέξη ντροπή χαρακτηρίζει το ότι κάτω από τη λέξη “κατεπείγον” έχουν κρυφτεί διατάξεις που μειώνουν τη φορολογία σε συγκεκριμένες δραστηριότητες»
Στα κυριότερα σημεία της παρέμβασης του, ο Τρύφων Αλεξιάδης στη συζήτηση του, κατ΄ ευφημισμόν αποκαλούμενου, νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας – μια και πρόκειται για πολυνομοσχέδιο που αφορά 16 Υπουργεία – κατήγγειλε τη συνήθη πρακτική της ΝΔ να ευτελίζει τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες με τον τρόπο που νομοθετεί, μέσω της κατάθεσης σωρείας τροπολογιών στα νομοσχέδια ακόμα και την τελευταία στιγμή πριν την ψήφισή τους , δηλώνοντας χαρακτηριστικά :
«Επιτέλους τα πάντα έχουν ένα όριο. Ας κατατεθεί και μια τροπολογία από τη ΝΔ που να λέει πως θεωρούνται δεκτές και όσες τροπολογίες κατατεθούν και μετά τη ψηφοφορία του νομοσχεδίου».
«Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο είναι η επιτομή του τι σημαίνει το ανέκδοτο περί «επιτελικού κράτους» , τι σημαίνουν όλα αυτά που μας έλεγαν, προεξάρχοντος του κ. Γεραπετρίτη περί «ορθής νομοθέτησης», τι σημαίνει απόκρυψη διατάξεων κάτω από τον χαρακτηρισμό του νομοσχεδίου ως «κατεπείγον» .
«Πραγματικά η λέξη ντροπή χαρακτηρίζει το ότι κάτω από τη λέξη «κατεπείγον» έχουν κρυφτεί διατάξεις που μειώνουν τη φορολογία σε συγκεκριμένες δραστηριότητες.
Ας έχει κάποιος την πολιτική εντιμότητα να βγει και να εξηγήσει γιατί είναι κατεπείγον να έρθει διάταξη τέτοια ώρα που να δίνει μεγαλύτερη δυνατότητα σε φοροφυγάδες και σε λαθρέμπορους για το θέμα της παραγραφής ποινικών αδικημάτων».
«Με τον κύριο Εισηγητή της Νέας Δημοκρατίας με χωρίζει ιδεολογική άβυσσος. Είναι σαφές αυτό. Ως νομικό, όμως, θα τον βαρύνει ότι εισηγείται ένα νομοσχέδιο με τέτοιες διατάξεις. Ένα νομοσχέδιο, το οποίο, δυστυχώς, ελαφρύνει τη θέση αυτών που έκαναν φοροδιαφυγή, αυτών που έκαναν λαθρεμπόριο, αυτών που εξαπάτησαν το ελληνικό δημόσιο».
Ο Τρύφων Αλεξιάδης υπενθύμισε ότι το νομοσχέδιο αποτελούμενο αρχικά από 160 άρθρα κατατέθηκε στις 00:50 το βράδυ Πέμπτης προς Παρασκευή, στις 3 το μεσημέρι της Παρασκευής, σε 15 ώρες δηλαδή, ήρθε στις Επιτροπές Κοινωνικών και Οικονομικών Υποθέσεων και τη Δευτέρα προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια με την συνεχή προσθήκη τροπολογιών (32 άρθρων), ώστε το συνολικό νομοσχέδιο να έχει ξεπεράσει πλέον τις 900 σελίδες (!).
“Oι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που προέρχονται από τον νομικό κλάδο πρέπει να ντρέπονται”.
“Φέρνετε διατάξεις, με τις οποίες τροποποιείτε διατάξεις νόμων που ψηφίστηκαν όχι πριν από δύο χρόνια ή πριν από μια προηγούμενη κυβέρνηση, φέρνετε σήμερα διατάξεις και τροποποιείτε άρθρα προηγούμενων νόμων που ψηφίσατε πριν από λίγες μέρες εσείς οι ίδιοι(!) Μέχρι που θα φτάσει η ανικανότητα και η προχειρότητα στη νομοθέτηση;”
“Η λέξη «ντροπή» είναι λίγη”
Κλείνοντας ο βουλευτής κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει άμεσα λύση σε ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο των φοροτεχνικών, λογιστών, καταθέτοντας μάλιστα στα πρακτικά έγγραφο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών.
Σχετικά Νέα
Κωνσταντοπούλου: Σαν σήμερα πριν από 58 χρόνια κάποιοι θέλησαν να βάλουν την Ελλάδα στον γύψο προφασιζόμενοι ότι “σώζουν τη χώρα”
“Σαν σήμερα πριν από 58 χρόνια κάποιοι θέλησαν να βάλουν την Ελλάδα στον γύψο..
Ζαχαράκη: Ο Πάπας αφιέρωσε τη ζωή του στην υπηρεσία του πλησίον ακολουθώντας την ευαγγελική διδαχή «αγαπάτε αλλήλους»
Ανάρτηση για την απώλεια του Πάπα Φραγκίσκου έκανε η Σοφία Ζαχαράκη, στον προσωπικό λογαριασμό.
Ανδρουλάκης: Να επεκταθεί στους μάχιμους πυροσβέστες το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας
Το πυροσβεστικό κλιμάκιο στον Σταυρό του νομού Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής,.
Τσίπρας για Πάπα Φραγκίσκο: Πνευματικός ηγέτης που επέλεξε να γίνει η φωνή των φτωχών και των κατατρεγμένων
Τη θλίψη του για τον θάνατο του Πάπα Φραγκίσκου εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, μέσω.