

Το Dr. Suat Günsel, το μεγαλύτερο τζαμί στο «ψευδοκράτος», με 62 τρούλους και έξι μιναρέδες, το τζαμί Dr. Suat Günsel, εγκαινιάστηκε σήμερα,
Εκπρόσωποι από πολλές ισλαμικές χώρες, κυρίως από την Τουρκία και την ΤΔΒΚ, παραβρέθηκαν στην τελετή εγκαινίων που έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή στην πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου της Εγγύς Ανατολής.
Το κτίριο χτίστηκε σε μια έκταση 30.000 τετραγωνικών μέτρων και συμπεριλαμβανομένων εκείνων της Τουρκίας, είναι το έκτο τζαμί με έξι μιναρέδες στην περιοχή.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Daily Sabah, «χρειάστηκαν 10 χρόνια για την κατασκευή του και ολοκληρώθηκε με μεγάλη προσπάθεια, ενώ θα επιτρέπει σε 10.000 άτομα να προσεύχονται ταυτόχρονα».
Ο κύριος τρούλος του τζαμιού Suat Günsel έχει ύψος 36,8 μέτρα και διάμετρο 23,8 μέτρα και περιβάλλεται από 61 τρούλους μικρότερης διαμέτρου. Υπάρχουν 27 θόλοι και εννέα ημι-θόλοι στο τμήμα του τζαμιού και 26 θόλοι στο τμήμα της στοάς.
Το τζαμί έχει έξι μιναρέδες, καθένας από τους οποίους έχει ύψος 76,2 μέτρα, και διαθέτει τρία μπαλκόνια. Οι άλλοι δύο μιναρέδες, ύψους 56,45 μέτρων ο καθένας, έχουν δύο μπαλκόνια.
Σχετικά Νέα
Νέες κυρώσεις των ΗΠΑ στο Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν χθες Δευτέρα την επιβολή νέων κυρώσεων σε βάρος του Ιράν, στοχοποιώντας.
Πριγκίπισσα Κέιτ: Η φύση υπήρξε το καταφύγιό μου κατά τη διάρκεια της θεραπείας για τον καρκίνο
Η Κέιτ, η πριγκίπισσα της Ουαλίας, δήλωσε πως η φύση υπήρξε το καταφύγιό της.
Εξαρθρώθηκε αλβανικό εγκληματικό δίκτυο με έδρα το Βέλγιο
Εξαρθρώθηκε αλβανικό εγκληματικό δίκτυο, με έδρα το Βέλγιο, που φέρεται να διέπραξε επτά κλοπές.