Τουρκία: Έφτιαξαν ομοίωμα του τείχους της Κωνσταντινούπολης για τον εορτασμό της Άλωσης

Μετά τη γνωστοποίηση ότι θα πραγματοποιηθεί προσευχή στην Αγιά Σοφιά, με αφορμή τον εορτασμό της άλωσης της Κωνσταντινούπολης, κατασκευάστηκε και ένα ομοίωμα του τείχους της Πόλης έξω από το μνημείο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει το υπουργείο Τουρισμού και Πολιτισμού της Τουρκίας.

Όπως μετέδωσε το ΣΚΑΪ, στις εννέα το βράδυ θα πραγματοποιηθεί τελετή για την επέτειο, η οποία θα μεταδοθεί από την κρατική τηλεόραση της Τουρκίας και όπως φαίνεται θα υπάρξει φιέστα μπροστά από την Αγιά Σοφιά.

Η κρατική τηλεόραση της Τουρκίας (TRT) έστησε ένα ομοίωμα τείχους ακριβώς έξω από την Αγία Σοφία και το βράδυ αναμένεται να γίνει ένα τηλεοπτικό σόου αναπαράστασης της 29ης Μαΐου του 1453. Στην περιοχή δεν θα υπάρχει κοινό λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος πρόεδρος κατά τη διάρκεια διαγγέλματος του την Πέμπτη δήλωσε ότι το απόγευμα στην Αγία Σοφία θα αναγνωστεί η προσευχή της Άλωσης και θα διαβαστούν προσευχές». Η προσευχή θα γίνει στην αυλή ωστόσο δεν αποκλείεται ιμάμης να απευθύνει κάλεσμα για προσευχή από το εσωτερικό.

Φωτογραφία: Orthodox Times

Σχετικά Νέα