Το θέμα S400 δεν συνδέεται με Patriot δηλώνει η Άγκυρα

Συνεχίζονται οι επαφές μεταξύ Άγκυρας και Ουάσιγκτον για την επίλυση των προβλημάτων, δήλωσε ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ Χαμί Ακσόι, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι παρόλο που οι ΗΠΑ σε κάθε συνάντηση συνδέουν το ζήτημα των S400 με αυτό των Patriot, η Τουρκία σε κάθε συνάντηση τούς μεταφέρει ότι τα δύο ζητήματα δεν συνδέονται μεταξύ τους.

Σε δηλώσεις του έπειτα από σύσκεψη στο τουρκικό ΥΠΕΞ, ο Χαμί Ακσόι είπε συγκεκριμένα “δεν έχουμε πει πως δεν θα πάρουμε S400. Ακόμη και αργά οι ΗΠΑ άρχισαν να υποβάλλουν πρόταση και το ενδιαφερόμενο υπουργείο συνεχίζει να την μελετά. Αυτή την πρόταση δεν την σκεφτόμαστε μαζί με τους S400”.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ είπε, ακόμη, ότι αναμένουν συγκεκριμένο βήμα από τις ΗΠΑ για το θέμα του YPG (Κούρδοι της Συρίας). “Βλέπουμε ότι οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν πάλι απειλητική γλώσσα. Δεν μπορούν να φτάσουν σε αποτέλεσμα με επιμονές. Η ζώνη ασφαλείας πρέπει να είναι υπό τον έλεγχο της Τουρκίας, δεν πρέπει να υπάρχει YPG και πρέπει να καλύπτει περιοχή 20 μιλίων, δηλαδή 32 χιλιομέτρων”, ανέφερε.

Για την επέτειο της 24ης Απριλίου, ο Τούρκος ΥΠΕΞ ανέφερε ότι “δεν θα ξεχάσουμε την ανακήρυξη από τον Γάλλο Πρόεδρο Μακρόν της 24ης Απριλίου ως ημέρας μνήμης (για τη γενοκτονία των Αρμενίων)”, προσθέτοντας ότι “για τις βαριές εκφράσεις που χρησιμοποίησε ο Γάλλος Πρόεδρος, θα υπάρξει απάντηση”.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα