Το μυστήριο με το ρολόι του Μακρόν: Γιατί το έβγαλε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης;

Τι ακριβώς συνέβη με τον Εμμανουέλ Μακρόν και το ρολόι του στην τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε το βράδυ της Τρίτης;

Σε σειρά από πλάνα της εν λόγω συνέντευξης ο Γάλλος πρόεδρος, που βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα λόγω των αντιδράσεων στη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση που προωθεί, φαίνεται ότι φορά κανονικά το ρολόι του. Από ένα χρονικό σημείο και έπειτα όμως αυτό δεν υπάρχει στον αριστερό του καρπό όπως πριν.

Το γεγονός σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως στο twitter όπου λογαριασμοί που αντιπολιτεύονται τον Μακρόν τόνιζαν ότι το ρολόι του προέδρου αξίζει 80.000 ευρώ και ότι το έβγαλε από ντροπή αφού το θέμα συζήτησης (συνταξιοδοτικό) ήταν πολύ ευαίσθητο.

Είναι έτσι τα πράγματα; H εφημερίδα Liberation θέλησε να ψάξει το θέμα λίγο παραπάνω.

Πράγματι, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, που ήταν ζωντανή, ο Μακρόν έβγαλε το ρολόι του αφού σε μία από τις χειρονομίες του χτύπησε το αριστερό καρπό στο τραπέζι. Το έβγαλε μάλιστα κρύβοντας τα χέρια του κάτω από το τραπέζι.

Η εφημερίδα ρώτησε το προεδρικό μέγαρο αν πράγματι το ρολόι του Γάλλου προέδρου αξίζει 80.000. “Fake news” απάντησαν οι συνεργάτες του. Είναι ένα συμβατικό Bell & Ross BR V1-92 με το σήμα της γαλλικής δημοκρατίας το οποίο φορά περισσότερο από 1,5 χρόνο”. Ακριβό και αυτό, αλλά όχι στα 80.000 ευρώ. Ισως από 1800 έως 3200.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα