Το Μουσείο Ολοκαυτώματος Θεσσαλονίκης θα στεγαστεί σε ένα επιβλητικό οκταγωνικό κτήριο

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει το Μουσείο Ολοκαυτώματος της Θεσσαλονίκης. Ο γνωστός Θεσσαλονικιός αρχιτέκτονας, Πέτρος Μακρίδης μίλησε στην ΕΡΤ3 για το εμβληματικό οκταγωνικό κτήριο, που θα στεγάσει μνήμες της πόλης και της ανθρωπότητας, που δεν πρέπει να σβηστούν ποτέ.

O Πέτρος Μακρίδης περιγράφει την πρώτη φωτορεαλιστική απεΣε τροχιά υλοποίησης μπαίνει το Μουσείο Ολοκαυτώματος της Θεσσαλονίκης. Ο γνωστός Θεσσαλονικιός αρχιτέκτονας, Πέτρος Μακρίδης μίλησε στην ΕΡΤ3 για το εμβληματικό οκταγωνικό κτήριο, που θα στεγάσει μνήμες της πόλης και της ανθρωπότητας, που δεν πρέπει να σβηστούν ποτέ.ικόνισή της προσωρινής αρχιτεκτονικής μελέτης του Μουσείου Ολοκαυτώματος.

Την επόμενη εβδομάδα ξεκινά η οριστική αρχιτεκτονική μελέτη του γραφείου αποτέλεσμα της συνεργασίας 3 αρχιτεκτονικών γραφείων, σε Θεσσαλονίκη, Βερολίνο, και Τελ Αβίβ ενώ την ίδια ώρα 12 σύμβουλοι καταθέτουν την τεχνογνωσία τους στην δημιουργική διαδικασία του τελικού σχεδίου.

Μετά την ολοκλήρωση της οριστική μελέτης του έργου στα μέσα του καλοκαιριού ανοίγει ο δρόμος για να ξεκινήσουν οι εργασίες στο τέλος του ΄23 ή στις αρχές του επόμενου έτους. Ο ορίζοντας κατασκευής του μουσείου είναι οι 18 μήνες έως και δύο χρόνια.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα