

Η Ουκρανία αναμένει να λάβει 5 δισεκατομμύρια ευρώ σε μακροοικονομική βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα για να υποστηρίξει την οικονομία και τις ένοπλες δυνάμεις της, αλλά και για να προετοιμαστεί για τον επικείμενο χειμώνα, όπως ανέφερε σήμερα, ο Ουκρανός πρωθυπουργός Ντένις Σμιχάλ.
Αυτό θα βοηθήσει για να διασφαλιστεί η σταθερότητα της οικονομίας μας, η υποστήριξη του στρατού, αλλά και η περίοδος για την οποία…, απαιτείται θέρμανση, ανέφερε ο Σμιχάλ σε μία ανακοίνωσή του στο Telegram, πριν από τις συνομιλίες με τον Γερμανό πρόεδρο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ.
Ο Σμιχάλ έφτασε στο Βερολίνο αργά το βράδυ του Σαββάτου και αναμένεται να συναντηθεί με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς, αλλά και άλλους αξιωματούχους.
Η Γερμανία θα διαθέσει τεχνολογικά εξελιγμένα αντιαεροπορικά συστήματα στην Ουκρανία αυτό το φθινόπωρο, ανέφερε ο Σμιχάλ στην ανακοίνωσή του.
Σχετικά Νέα
ΗΠΑ: Πράσινο φως για πώληση ελικοπτέρων και συντήρηση F-16 στα ΗΑΕ αξίας 1,4 δισ. δολ
Η Ουάσιγκτον έδωσε πράσινο φως σε συμβάσεις για την πώληση έξι στρατιωτικών ελικοπτέρων τύπου.
Αποτυχημένο πραξικόπημα στη Βολιβία: Πρώην στρατηγός κατηγορείται για «τρομοκρατία» και «εξέγερση»
Η εισαγγελία της Βολιβίας ανακοίνωσε χθες Δευτέρα πως κατηγορεί τον πρώην επικεφαλής του γενικού.
Λιβύη: Σφοδρές συγκρούσεις ένοπλων ομάδων στην Τρίπολη
Σφοδρές συγκρούσεις ανάμεσα σε αντίπαλες ένοπλες ομάδες ξέσπασαν το βράδυ χθες Δευτέρα στη λιβυκή.
Ιαπωνία: Η Nissan θα προχωρήσει σε επιπλέον 10.000 απολύσεις εργαζομένων
Η Nissan Motor θα προχωρήσει στην επιπλέον περικοπή τουλάχιστον 10.000 θέσεων εργασίας παγκοσμίως, ανεβάζοντας.