Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Λονδίνο

Η βρετανική αστυνομία είχε ανακοινώσει πως ο 28χρονος Ουσμάν Καν είναι ο δράστης της τρομοκρατική επίθεσης. Είχε καταδικαστεί για τρομοκρατικά αδικήματα και αποφυλακίστηκε πέρυσι.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Λονδίνο την Παρασκευή, με το «επίσημο» πρακτορείο ειδήσεων της τρομοκρατικής οργάνωσης, το Amaq, να υποστηρίζει πως η επίθεση έγινε από μαχητή της.

Νωρίτερα, η βρετανική αστυνομία, που ταυτοποίησε τον άνδρα που σκότωσε με μαχαίρι δύο ανθρώπους, πριν πέσει νεκρός από αστυνομικά πυρά, είχε ανακοινώσει πως ο 28χρονος Ουσμάν Καν είναι ο δράστης της τρομοκρατικής – σύμφωνα με τις αρχές – επίθεσης που σημειώθηκε χθες στη Γέφυρα του Λονδίνου.

«Το άτομο αυτό ήταν γνωστό στις αρχές και είχε καταδικαστεί το 2012 για τρομοκρατικά αδικήματα», δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής αστυνομίας του Ηνωμένου Βασιλείου, Νιλ Μπάσου.

«Αποφυλακίστηκε υπό όρους τον Δεκέμβριο του 2018 και το βασικό σημείο της έρευνας τώρα είναι να διαπιστώσουμε πως κατόρθωσε να διαπράξει αυτή την επίθεση», τόνισε, συμπληρώνοντας πως βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες σε μια τοποθεσία στην κομητεία του Στάφορντσιρ στην κεντρική Αγγλία.

«Συνταρακτικό» χαρακτήρισε το θάνατο των δύο πολιτών μετά τα γεγονότα στη Γέφυρα του Λονδίνου ο πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος τόνισε ότι θα αυξηθεί η αστυνομική παρουσία στους δρόμους του Λονδίνου μετά την επίθεση.

«Με βαριά καρδιά οφείλω να σας ενημερώσω ότι εκτός από τον ύποπτο, που σκοτώθηκε από αστυνομικούς, δύο από τους τραυματίες στην επίθεση δυστυχώς υπέκυψαν» στο νοσοκομείο όπου είχαν μεταφερθεί, ανακοίνωσε χθες η αρχηγός της Σκότλαντ Γιαρντ Κρεσίντα Ντικ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Σύμφωνα με την αστυνομία, άλλοι τρεις τραυματίες παραμένουν για νοσηλεία σε νοσοκομεία.

Ο δράστης, σύμφωνα με τη Μητροπολιτική Αστυνομία φορούσε γιλέκο με εκρηκτικά που αποδείχθηκε εκ των υστέρων ότι ήταν ψεύτικα και προκάλεσε τον τραυματισμό πολιτών πριν ακινητοποιηθεί από αστυνομικούς, οι οποίοι τον πυροβόλησαν και τον σκότωσαν.

Το δραματικό βίντεο από την σκηνή δείχνει ότι τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι παλεύουν με έναν άνδρα στο έδαφος πριν φθάσουν οι ένοπλοι αστυνομικοί.

Οι αξιωματικοί λένε στους ανθρώπους που βρίσκονται πάνω στον ύποπτο να απομακρυνθούν, σέρνουν τον τελευταίο που παλεύει με το δράστη και ανοίγουν πυρ. Ένας από τους πολίτες κρατά μαχαίρι το οποίο φαίνεται να έχει πάρει από τον δράστη μετά από πάλη.

Ο άνδρας φαίνεται να βρίσκεται πληγωμένος στο έδαφος, αλλά εξακολουθεί να κινείται και οι αστυνομικοί βρίσκονται σε απόσταση, φοβούμενοι ότι εξακολουθεί να υπάρχει κίνδυνος, ενδεχομένως από εκρηκτικά..

Σχετικά Νέα