Το Φόρουμ των Δελφών δίνει έμφαση στον τομέα Υγείας

Το πώς η πανδημία μεταμορφώνει την Ευρώπη, αλλά και τον πλανήτη θα απασχολήσει τους ειδικούς ( ευρωβουλευτές, παράγοντες της αγοράς, εκπροσώπους διεθνών οργανισμών κ.λπ.) στο Φόρουμ των Δελφών, που φέτος θα διεξαχθεί διαδικτυακά από τις 9 έως τις 12 Ιουνίου.

Έπειτα από 5 μήνες από την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού ο κόσμος μας είναι πλέον διαφορετικός. Τα δεδομένα – οικονομικά, κοινωνικά, περίθαλψης – έχουν αλλάξει με δραματικό τρόπο. Το ίδιο και ο τρόπος διεξαγωγής των συνεδρίων. Κάτω από τις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί οι ειδικοί από όλο τον πλανήτη θα συναντηθούν διαδικτυακά αναλύοντας τα γεγονότα και παρουσιάζοντας την επόμενη ημέρα στον τομέα της υγείας και της περίθαλψης.

Την έναρξη του Φόρουμ θα κηρύξει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στις 12:30, και αμέσως μετά θα ακολουθήσει η τοποθέτηση της Επιτρόπου Υγείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Στέλλας Κυριακίδη, η οποία θα παρουσιάσει το πώς η ΕΕ αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης, και την ταχύτητα με την οποία λειτούργησαν οι Ευρωπαϊκοί θεσμοί και πώς φτιάχτηκαν οι μηχανισμοί για να προσφέρουν αρωγή στις χώρες-μέλη, σε έναν τομέα που δεν εμπίπτει στις δικαιοδοσίες της Κομισιόν.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος – Μελέτιος Δημόπουλος, και ο καθηγητής Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής του ΕΚΠΑ, Γιάννης Τούντας, θα συζητήσουν για την επόμενη μέρα της πανδημίας, μετά την επιτυχή διαχείριση του πρώτου κύματος από τη χώρα μας ενώ, θα παρουσιάσουν και τις προετοιμασίες που γίνονται ώστε να είμαστε έτοιμοι για το πιθανό 2ο κύμα του κορωνοϊού.

Επικεφαλής φαρμακευτικών εταιρειών και γιατροί θα μιλήσουν για τις δοκιμές που γίνονται σε ολόκληρο τον πλανήτη για την παρασκευή ενός εμβολίου, ενώ θα συζητήσουν και τις δυνατότητες που δίνουν τα υπάρχοντα φάρμακα και οι θεραπείες που δοκιμάστηκαν σε ασθενείς.

Επιπροσθέτως, θα συζητηθεί η έρευνα της ΔΙΑΝΕΟΣΙΣ για το Εθνικό Σύστημα Υγείας κατά την μετά COVID εποχή με τη συμμετοχή του υφυπουργού Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, του καθηγητή Γιάννη Τούντα, και του επίτιμου καθηγητή Οικονομικών της Υγείας, Γιάννη Κυριόπουλου.

Τέλος, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας καθώς και ο πρώην υπουργός, Ανδρέας Ξανθός θα κληθούν να απαντήσουν σε ερωτήματα των ειδικών και του κοινού.

Σχετικά Νέα