Την Πέμπτη στην Αθήνα ο πρόεδρος της Βουλής της Λιβύης

Στην Αθήνα θα βρίσκεται την ερχόμενη Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου, ο πρόεδρος της λυβικής Βουλής των Αντιπροσώπων Αγκίλα Σάλεχ Ίσα Γκουαϊντέρ (Agila Saleh Issa Gwaider), κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνου Τασούλα.

Η συνάντηση στο Μέγαρο της Βουλής θα διεξαχθεί στον απόηχο της καταψήφισης από τη λιβυκή Βουλή του μνημονίου κατανόησης μεταξύ της κυβέρνησης της Τουρκίας και της κυβέρνησης «εθνικής συμφιλίωσης» της Λιβύης που εδρεύει στην Τρίπολη.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρέσβης της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης της Λιβύης στην Αθήνα, θεωρείται “Persona non grata”, καθώς το τελεσίγραφο από το Ελληνικό ΥΠΕΞ μόλις τελείωσε. Ο Νίκος Δένδιας, και πάντα σε σχέση με την συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης διεμήνυσε από τις 2 Δεκεμβρίου πως αν “εάν δεν μας φέρει τη συμφωνία την Παρασκευή, θα φύγει” στέλνοντας σαφές μήνυμα στην χώρα του.

Πλέον η απέλαση του πρέσβη της Λιβύης είναι θέμα χρόνου.

Η Συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης, που ψηφίστηκε και στην τουρκική δημοσιοποιήθηκε από το Τουρκικό Cnn, ενώ αρκετά νωρίτερα την είχε στα χέρια της η ελληνική κυβέρνηση.

“Έχει περιέλθει σε γνώση του υπουργείου Εξωτερικών το περιεχόμενο της συμφωνίας ανάμεσα στην Τουρκία και στη Λιβύη. Αυτό δεν έχει παραδοθεί από την πρεσβεία της Λιβύης. Ωστόσο, το περιεχόμενό της επιβεβαιώνει ότι δεν είναι σύμφωνη με τους κανόνες του διεθνούς δικαίου” ανέφεραν χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές.

Σχετικά Νέα