Την Αρχή Προστασίας Δεδομένων επισκέπτεται ο Α. Τσίπρας

Την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα επισκέπτεται σήμερα (10.30 πμ) ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Αρχής Κωνσταντίνο Μενουδάκο.

Η συνάντηση πραγματοποιείται μετά την αποκάλυψη Ανδρουλάκη την περασμένη Τετάρτη πως ο πρωθυπουργός επιχείρησε να αποσπάσει την συναίνεσή του για την απομάκρυνση Μενουδάκου από την ΑΠΔΠΧ, πέρυσι τον Ιούλιο, λίγο πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο των υποκλοπών.

«Ο κ. Μητσοτάκης όχι απλά ήξερε για τη παρακολούθηση Ανδρουλάκη και δεκάδων ακόμη πολιτικών, αλλά επιχείρησε με χειρουργικό τρόπο να κλείσει πιθανές τρύπες και να συγκαλύψει τα ίχνη του, τοποθετώντας έναν ακόμη “Δούρειο Ίππο” σε μια κρίσιμη θέση, έναντι δυο ακέραιων, όπως αποδείχτηκε, λειτουργών που δε μπορούσε να ελέγξει», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ την Πέμπτη.

Στην ίδια ανακοίνωση παρέπεμπε στο κλίμα που καλλιεργούνταν μέσω δημοσιευμάτων εκείνης της περιόδου τα οποία «προεξοφλούσαν ότι για τη θέση του κ. Μενουδάκου είχε ήδη αποδεχθεί η πρώην βουλευτής και υπουργός στη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, κα Χριστοφιλοπούλου, η οποία θα αναλάμβανε επικεφαλής μιας νέας ενοποιημένης Αρχής μετά τη συγχώνευση της ΑΠΔΠΧ με την ΑΔΑΕ».

Κατόπιν αυτών, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει απευθύνει προς τον πρωθυπουργό το ερώτημα «για ποιο λόγο σχεδίαζε από τον περασμένο Ιούλιο και πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο των υποκλοπών, την αντικατάσταση Μενουδάκου και τη κατάργηση Ράμμου με μια μόνο κίνηση»;

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα