

Στις υποσχόμενες φοροελαφρύνσεις για εργαζόμενους από το εξωτερικό που επιλέγουν την Ελλάδα ως βάση τους για αναφέρεται ο γερμανικός τύπος.
Στην προσπάθεια της Ελλάδας να προσελκύσει ξένους εργαζόμενους αλλά και Έλληνες του εξωτερικού που δουλεύουν σε καθεστώς τηλεργασίας με κίνητρο φοροελαφρύνσεις αναφέρεται η Handelsblatt:
«Όποιος δούλευε τη Δευτέρα από το σπίτι του στη Γερμανία και κοίταξε για λίγο έξω από το παράθυρο, είδε κυρίως γκρι. Η εικόνα στην Αθήνα ήταν εντελώς διαφορετική: ο ήλιος έλαμπε σε έναν ουρανό χωρίς σύννεφα. Με θερμοκρασίες σχεδόν 20 βαθμών, πολλοί μετέφεραν το γραφείο τους στο μπαλκόνι. Αυτή την αίσθηση ζωής, η ελληνική κυβέρνηση θέλει να γλυκάνει ακόμη περισσότερο μελλοντικά με φορολογικά πλεονεκτήματα σε ξένους εργαζομένους: όποιος μεταφέρει την φορολογική του έδρα στην Ελλάδα, θα έχει έκπτωση 50% στον φόρο εισοδήματος.
»Το ελληνικό υπ. Οικονομικών φορολογεί εισοδήματα άνω των 40.000 ευρώ ετησίως με τον υψηλότερο φορολογικό συντελεστή του 44%. Στο σχεδιαζόμενο μοντέλο με 22%. Η έκπτωση θα ισχύει για επτά χρόνια».
Για πολλούς εργαζόμενους με τηλεργασία δεν έχει σημασία σε ποια γωνιά του πλανήτη στήνουν το γραφείο τους
Το δημοσίευμα αναφέρεται σε δηλώσεις του Αλέξη Πατέλη, οικονομικού σύμβουλου του πρωθυπουργού, ο οποίος βλέπει την Ελλάδα σε καλή θέση στον παγκόσμιο ανταγωνισμό για προσέλκυση «ψηφιακών μεταναστών». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, βασική ομάδα εργαζομένων στην οποία αποβλέπει η ελληνική κυβέρνηση είναι «αυτοαπασχολούμενοι στον τομέα της πληροφορικής και των χρηματοοικονομικών για τους οποίους δεν έχει σημασία σε ποια γωνιά του κόσμου κάθονται μπροστά από τον υπολογιστή τους». Όπως επισημαίνει η οικονομική εφημερίδα, ο Πατέλης ελπίζει στο «μπόνους του Brexit» και όπως λέει ο ίδιος «θα μετατρέψουμε το Βrexit σε Grentry».
Το δημοσίευμα παρατηρεί στη συνέχεια ότι «η ελληνική κυβέρνηση δεν προσπαθεί να δελεάσει μόνο “ψηφιακούς μετανάστες” αλλά και πλούσιους, όπως και εύπορους συνταξιούχους. Αναφορικά πάντως με τις νέες προβλέψεις για τηλεργαζόμενους από το εξωτερικό, για να επωφεληθούν θα πρέπει να διαμένουν στην Ελλάδα πάνω από έξι μήνες τον χρόνο και να μην φορολογούνται στην Ελλάδα τα 7 από τα 8 τελευταία έτη. Όπως συμβουλεύει βέβαια ο Ντιρκ Ράινχαρντ, συνεργάτης του δικηγορικού γραφείου MStR-Law στην Αθήνα «η μεταφορά φορολογικής κατοικία θα πρέπει να συνοδεύεται από εξειδικευμένο δικηγόρο και φοροτεχνικό».
Σχετικά Νέα
Γκουτέρες: «Ο ΟΗΕ αξιολογεί τις ανάγκες των σεισμοπλήκτων σε Τουρκία-Συρία» – Ενός λεπτού σιγή στη ΓΣ για τα θύματα
Το προσωπικό των Ηνωμένων Εθνών βρίσκεται επί του πεδίου, στην Τουρκία και τη Συρία,.
Έκτακτη συνεδρίαση της ΕΕ για τον σεισμό σε Τουρκία και Συρία
ΗΕΕ θα συγκαλέσει το βράδυ της Δευτέρας συνεδρίαση για την αντιμετώπιση της κρίσης, μετά.
“Ουδέν σχόλιο” από το Κρεμλίνο περί της υπόσχεσης Πούτιν να μην σκοτωθεί ο Ζελένσκι
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλανίμιρ Πούτιν συζήτησε με τον πρώην πρωθυπουργό του Ισραήλ Ναφτάλι Μπένετ.
Σεισμός στην Τουρκία: Πυρκαγιά στο λιμάνι του Ισκεντερούν
Μια μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στο λιμάνι του Ισκεντερούν (Αλεξανδρέττα), στην επαρχία Χατάι της νότιας.