

Ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον μεταβατικό πρόεδρο της Συρίας Άχμεντ αλ Σάρα, τον οποίο συνεχάρη “για την ανατροπή του καθεστώτος τρόμου του Άσαντ”, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Χέμπεστραϊτ.
Οι δύο ηγέτες, σημείωσε ο εκπρόσωπος, συμφώνησαν ότι τώρα χρειάζεται μια πολιτική διαδικασία χωρίς αποκλεισμούς, “η οποία θα επιτρέπει τη συμμετοχή, τα δικαιώματα και την προστασία σε όλους τους Σύρους, ανεξαρτήτως εθνοτικής ή θρησκευτικής ομάδας”.
Ο κ. Σολτς διαβεβαίωσε επίσης τον συνομιλητή του για την υποστήριξη της Γερμανίας στην ανοικοδόμηση της Συρίας, με στόχο “να γίνει η χώρα μια ελεύθερη και ασφαλής πατρίδα για όλες τις πληθυσμιακές ομάδες”. Η γερμανική κυβέρνηση, διαβεβαίωσε ο καγκελάριος, θα συνεργαστεί για αυτό στενά με τους ευρωπαίους και τους διεθνείς εταίρους. Ο Όλαφ Σολτς τόνισε ακόμη τη σημασία που έχει πάντα – για την ασφάλεια της Συρίας, της περιοχής αλλά και του πλανήτη – η καταπολέμηση της τρομοκρατίας.
Σχετικά Νέα
-
Τηλεφωνική επικοινωνία Λαβρόφ – Φιντάν για τις επικείμενες απευθείας συνομιλίες Ρωσίας – Ουκρανίας στην Κωνσταντινούπολη
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ και ο Τούρκος ομόλογός του Χακάν Φιντάν,.
Ένας Πύργος Τραμπ στη Δαμασκό – Πώς ο αλ Σάρα επιδιώκει να δελεάσει τον πρόεδρο των ΗΠΑ για την άρση των κυρώσεων σε βάρος της Συρίας
Προσπάθεια να προσελκύσει την Ουάσινγκτον φέρεται να καταβάλει ο μεταβατικός πρόεδρος της Συρίας, Άχμαντ.
Ουρουγουάη: Ο πρώην πρόεδρος Μουχίκα, ο οποίος πάσχει από καρκίνο τελικού σταδίου, λαμβάνει παρηγορητική φροντίδα
Ο πρώην πρόεδρος της Ουρουγουάης Χοσέ «Πέπε» Μουχίκα πάσχει από καρκίνο του οισοφάγου σε.
Βόρεια Μακεδονία: Το αλβανικό κόμμα του υπουργού Υγείας αποχωρεί από την κυβέρνηση
Το αλβανικό κόμμα «Συμμαχία για τους Αλβανούς», του οποίου ηγείται ο υπουργός Υγείας στη.