

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ είχε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.
Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Παναγιώτης Σεντώνας, κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε εκτενώς τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τις χθεσινές παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Αμμόχωστο που παραβιάζουν τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και τις Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε, επίσης, τον κ. Μισέλ, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, για τις ενέργειες, στις οποίες προβαίνει η Κυπριακή Δημοκρατία σε σχέση με τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας και επεσήμανε την ανάγκη συμμόρφωσΉς της με τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε, ακόμα, ότι θα εγείρει το όλο ζήτημα των παραβιάσεων της Τουρκίας στο επερχόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.
Σχετικά Νέα
Ένας Πύργος Τραμπ στη Δαμασκό – Πώς ο αλ Σάρα επιδιώκει να δελεάσει τον πρόεδρο των ΗΠΑ για την άρση των κυρώσεων σε βάρος της Συρίας
Προσπάθεια να προσελκύσει την Ουάσινγκτον φέρεται να καταβάλει ο μεταβατικός πρόεδρος της Συρίας, Άχμαντ.
Ουρουγουάη: Ο πρώην πρόεδρος Μουχίκα, ο οποίος πάσχει από καρκίνο τελικού σταδίου, λαμβάνει παρηγορητική φροντίδα
Ο πρώην πρόεδρος της Ουρουγουάης Χοσέ «Πέπε» Μουχίκα πάσχει από καρκίνο του οισοφάγου σε.
Βόρεια Μακεδονία: Το αλβανικό κόμμα του υπουργού Υγείας αποχωρεί από την κυβέρνηση
Το αλβανικό κόμμα «Συμμαχία για τους Αλβανούς», του οποίου ηγείται ο υπουργός Υγείας στη.
Βρετανία: Η αντιτρομοκρατική ερευνά την πυρκαγιά στο σπίτι του πρωθυπουργού Στάρμερ
Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία ανέλαβε τις έρευνες για την πυρκαγιά που ξέσπασε στην κατοικία του.