Τι πρέπει να τσεκάρεις κάθε φορά που διοργανώνεις ένα ταξίδι

Η προετοιμασία ενός ταξιδιού αποτελεί πάντα το πιο «καταναγκαστικό» κομμάτι της εμπειρίας που πρόκειται να ζήσεις, ωστόσο αν είσαι σωστά προετοιμασμένος τίποτα δεν μπορεί να πάει στραβά (θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος, φυσικά!).

Δες παρακάτω πέντε κινήσεις- κλειδιά που πρέπει να κάνεις κατά την διάρκεια της προετοιμασίας σου, έτσι ώστε όταν φτάσεις στον προορισμό σου να μην σε απασχολεί τίποτα και κανένας.

Διαβατήριο. Αν πρόκειται να ταξιδέψεις σε χώρες εκτός Σένγκεν, καλό είναι προηγουμένως να έχεις τσεκάρει την ισχύ του διαβατηρίου σου. Δεν χρειάζεται να τρέχεις για όλα τα γραφειοκρατικά τελευταία στιγμή.

Τράπεζα. Καλό θα ήταν πριν φύγεις στο εξωτερικό να ενημερώσεις σχετικά την τράπεζά σου. Αρκετές από αυτές κάθε φορά που παρατηρούν ασυνήθιστες κινήσεις σε λογαριασμούς πελατών τους, τους παγώνουν για λόγους ασφαλείας. Δεν θέλεις να βρεθείς χωρίς χρήματα κατά το ταξίδι σου.

Βγάλε αντίγραφα. Για να είσαι σίγουρος ότι όλα θα πάνε καλά, έχε μαζί σου αντίγραφα (κατά προτίμηση έγχρωμα) των επίσημων εγγράφων σου. Μάλιστα, τοποθέτησέ τα σε διαφορετικό σημείο απ’ ότι τα πρωτότυπα, έτσι ώστε σε περίπτωση που τα χάσεις να έχεις κάποιον τρόπο να αποδείξεις ποιος είσαι.

Δες τον καιρό. Από τους λιγοστούς παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν το ταξίδι σου. Για να μην κουβαλάς μαζί σου περιττά πράγματα και βάρη, αλλά και για να είσαι προετοιμασμένος για παν ενδεχόμενο ρίξε μια ματιά στον καιρό πριν αρχίσεις την προετοιμασία της αποσκευής σου.

Ασφάλεια υγείας. Για να μην τρέχεις και δεν φτάνεις στην περίπτωση που, ο μη γένοιτο, σου συμβεί κάτι κατά την διάρκεια του ταξιδιού, φρόντισε πριν φύγεις να έχεις κάνει μια βραχυπρόθεσμη ασφάλεια υγείας για το εξωτερικό.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα