Τι απαντούν οι Ουκρανοί στους χλευασμούς του Έλον Μασκ για τον Ζελένσκι

Με το…ίδιο νόμισμα πληρώνει το Ουκρανικό κοινοβούλιο, την χλευαστική ανάρτηση του δισεκατομμυριούχου Έλον Μασκ, για τον Ουλρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Μασκ που είναι ιδιοκτήτης της SpaceX, η οποία παρέχει υπηρεσίες δορυφορικής επικοινωνίας Starlink που είναι ζωτικής σημασίας για την αμυντική προσπάθεια της Ουκρανίας, έχει εξοργίσει μερικές φορές με τις δηλώσεις του το Κίεβο μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Σήμερα νωρίς το πρωί ο Μασκ ανάρτησε στην πλατφόρμα Χ, πρώην Twitter, ένα μιμίδιο που δείχνει τον Ζελένσκι σκεπτικό με την ακόλουθη λεζάντα: «Έχουν περάσει πέντε λεπτά και δεν έχεις ακόμη ζητήσει ένα δισεκατομμύριο δολάρια για βοήθεια».

Ο πρόεδρος του ουκρανικού κοινοβουλίου, Ρουσλάν Στεφαντσούκ, ανταπάντησε στον αστεϊσμό του Mασκ με δική του ανάρτηση στο X.

«Η περίπτωση που … (ο Έλον Μασκ) προσπάθησε να κατακτήσει το διάστημα, αλλά κάτι πήγε στραβά και σε 5 λεπτά ήταν μέχρι τα μπούνια στα σκ…», έγραψε, αναφερόμενος προφανώς στην αποτυχημένη εκτόξευση πυραύλου της SpaceX τον Απρίλιο.

Η ουκρανική βουλή στην επίσημη σελίδα της στο Χ, κατηγόρησε τον Μασκ για διάδοση ρωσικής προπαγάνδας, αναρτώντας το δικό της μιμίδιο με μια φωτογραφία του Μασκ με την ακόλουθη λεζάντα: «Έχουν περάσει πέντε λεπτά και δεν έχεις διαδώσει ακόμα τη ρωσική προπαγάνδα».

Ο Ουκρανός ηγέτης και οι κορυφαίοι συνεργάτες του έχουν απευθύνει εκκλήσεις προς τους συμμάχους τους καθ’ όλη τη διάρκεια του πολέμου για στρατιωτική βοήθεια δισεκατομμυρίων δολαρίων για να αντιμετωπίσουν και να απωθήσουν τη ρωσική εισβολή.

Ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Μιχαήλο Ποντολιάκ , ο οποίος έχει επικρίνει κάποιες δηλώσεις του Μασκ κατά το παρελθόν, ανάφερε σε ανάρτηση του στο Χ, ότι η σιωπή ή η ειρωνεία για την Ουκρανία εξυπηρετεί τη ρωσική προπαγάνδα.

«Δυστυχώς, όχι όλοι και όχι πάντα, ενώ είναι σημαντικά πρόσωπα των μέσων ενημέρωσης, αλλά βρίσκονται χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από το επίκεντρο του πολέμου, είναι σε θέση να συνειδητοποιήσουν τι είναι οι καθημερινοί βομβαρδισμοί και οι κραυγές των παιδιών που χάνουν τους γονείς τους».

Ουκρανοί αξιωματούχοι έχουν επικρίνει παλαιότερα κατά την διάρκεια του πολέμου τον Μασκ για την πρότασή του ότι η Ουκρανία θα έπρεπε να εξετάσει το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει εδάφη της για την ειρήνη, μια θέση που το Κίεβο απέρριψε κατηγορηματικά.

Ο Ζελένσκι επισκέφθηκε τις Ηνωμένες Πολιτείες τον Σεπτέμβριο και συναντήθηκε με κορυφαίους αξιωματούχους σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει περαιτέρω βοήθεια.

Οι ΗΠΑ είναι ο μεγαλύτερος δωρητής της Ουκρανίας μετά τη ρωσική εισβολή, παρέχοντας δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτική και οικονομική βοήθεια.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα