

Τo επόμενο διάστημα αναμένεται κατατεθεί στη Βουλή νομοσχέδιο, με το οποίο θα αυξάνεται το όριο των αποδείξεων που πρέπει να συγκεντρώνουν μισθωτοί, συνταξιούχοι και αγρότες προκειμένου να καλύψουν το αφορολόγητο όριο της επόμενης χρονιάς και ταυτόχρονα αλλάζει το όριο για συναλλαγές σε μετρητά.
Στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνονται και άλλες συναφείς διατάξεις, όπως είναι η μείωση του ορίου πάνω από το οποίο οι πολίτες υποχρεώνονται να πληρώνουν μέσω ηλεκτρονικών συναλλαγών (πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες, e-banking, μεταφορά από λογαριασμό σε λογαριασμό, εμβάσματα κ.τ.λ.) για αγορά προϊόντων και υπηρεσιών.
Στη βάση αυτή αγορές αξίας άνω των 200 ή 300 ευρώ θα γίνονται με ηλεκτρονικό τρόπο και μόνο αν είναι κάτω από τα παραπάνω όρια το ποσό που θα αναγράφεται στην απόδειξη θα μπορεί να πληρωθεί με μετρητά. Η απώλεια του αφορολόγητου και η πληρωμή πρόσθετου φόρου είναι, βασικά, αποτέλεσμα λαθών από τους φορολογούμενους, τα οποία δεν πρέπει να επαναλάβουν και φέτος, προκειμένου να διασφαλίσουν το αφορολόγητο και τη μείωση του φόρου κατά 1.900 έως 2.100 ευρώ.
Όπως αποκαλύπτουν τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, οι μισθωτοί πλήρωσαν περισσότερο φόρο εισοδήματος κατά 16,9 εκατ. ευρώ, ενώ οι συνταξιούχοι επιβαρύνθηκαν με πρόσθετο φόρο ύψους 9,5 εκατ. ευρώ.
Πηγή: aftodioikisi.gr
Σχετικά Νέα
«Καθ’ οδόν» 2 νομοσχέδια για την αξιοποίηση των ακινήτων του Δημοσίου – Τι αλλάζει σε σχολάζουσες κληρονομιές, και δωρεές
Η άρση των γραφειοκρατικών εμποδίων και η απλοποίηση των διαδικασιών για την αποτελεσματική αξιοποίηση.
e- ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Ποιοι πάνε από αύριο στα ΑΤΜ – Αναλυτικά οι πληρωμές έως τις 25 Απριλίου
Μια σειρά από παροχές και επιδόματα θα πληρώσουν από αύριο, Τρίτη του Πάσχα, 22.
Πότε θα φτάσει ο ασφαλιστικός μας βίος στην οθόνη του κινητού
Προσωποποιημένη πληροφορία, στην οθόνη του υπολογιστή ή ακόμη και στο κινητό, θα μπορούν να.
Τουρισμός: Πάνω οι αφίξεις αλλά στάσιμα τα έσοδα
Με την τουριστική σεζόν να έχει ήδη ξεκινήσει και την εικόνα των κρατήσεων να.