Θήβα: Επεισόδια Ρομά για τον θάνατο του 17χρονου μετά από καταδίωξη της αστυνομίας

Για δεύτερη νύχτα, ξέσπασαν επεισόδια με Ρομά στη γέφυρα στο Πυρί, στη Θήβα, για τον θάνατο του 17χρονου έπειτα από καταδίωξη με την αστυνομία.

Σύμφωνα με το permissos.gr, οι Ρομά έχουν ανάψει στο σημείο φωτιές και πετούν πέτρες στους αστυνομικούς. Η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί.

Επεισόδια είχαν γίνει και το βράδυ της Κυριακής, κατά την οποία Ρομά είχαν ανάψει φωτιές και είχαν στήσει οδοφράγματα στη γέφυρα, ενώ πετούσαν και πέτρες.

Εν τω μεταξύ, την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και παράνομη εκτέλεση πυροβολισμού εξουδετέρωσης αντιμετωπίζει ο 41χρονος αστυνομικός που οδηγήθηκε τη Δευτέρα στον Εισαγγελέα Θηβών προκειμένου να απολογηθεί για τον θάνατο του 17χρονου Ρομά. Ζήτησε και πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Πέμπτη.

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι το όπλο εκπυρσοκρότησε και ότι ο νεαρός επιχείρησε να του πάρει το όπλο, ύστερα από καταδίωξη περίπου 20 λεπτών. Όπως έγινε γνωστό, έχουν καταθέσει και άλλοι αυτόπτες μάρτυρες πέραν των τριών ανηλίκων που ήταν μαζί με το θύμα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα