Θετική στον κορωνοϊό νοσηλεύτρια του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Νοσηλεύτρια που εργάζεται στα χειρουργεία, διαγνώσθηκε ασθενής. Αναβάλλονται τα τακτικά χειρουργεία ενώ η μονάδα κλείνει για απολύμανση. Μόνο επείγοντα περιστατικά το επόμενο διάστημα

Ενδεικτική της κατάστασης που διαμορφώνεται πλέον, με τη διάδοση της νόσου του κορωνοϊού στη Μυτιλήνη, η γνωστοποίηση σήμερα των δυο νέων κρουσμάτων. Μια 83χρονη γυναίκα, αλλά και μια 45χρονη νοσηλεύτρια εργαζόμενη στο χειρουργείο του Νοσοκομείου Μυτιλήνης.

Αμέσως μόλις έγινε γνωστό, τα χειρουργεία έκλεισαν προκειμένου να απολυμανθούν και να ελεγχθούν όλοι οι εργαζόμενοι σε αυτά.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά τα προγραμματισμένα τακτικά χειρουργεία της επόμενης εβδομάδας στο Νοσοκομείο ακυρώθηκαν. Ενώ θα γίνονται δεκτά και θα αντιμετωπίζονται μόνο έκτακτα περιστατικά.

Με τα πρώτα σημερινά δυο περιστατικά αυξάνονται σε 27 τα κρούσματα που έχουν διαγνωσθεί από τη Δευτέρα 12 Αυγούστου, όταν και ξέσπασε το κύμα της νόσου στην πόλη.

Στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, στην πτέρυγα λοιμωδών (δυναμικότητας έξη κρεβατιών) που γέμισε και στην Α’ παθολογική κλινική (δυναμικότητας 16 κλινών) που πλέον λειτουργεί ως κλινική μόνο για ασθενείς με κορωνοϊό, νοσηλεύονται ήδη οκτώ άτομα. Ένας ακόμα νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής θεραπείας του Ιδρύματος

Σχετικά Νέα