Θετικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Σε ανοδικό έδαφος κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια την Παρασκευή, με τον ιαπωνικό Nikkei να σημειώνει άλμα άνω του 3% αντλώντας ώθηση από τα ισχυρά κέρδη της Wall Street την Πέμπτη μετά τα ενθαρρυντικά μακροοικονομικά στοιχεία που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας, μετριάζοντας τους φόβους για ύφεση στις ΗΠΑ.

Ο ιαπωνικός Nikkei 225 σημειώνει άλμα 3,75% στις 38.112,29 μονάδες ακολουθώντας το ανοδικό ξέσπασμα στη Wall Street μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν 1% τον Ιούλιο, ξεπερνώντας με ευκολία τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Οι εβδομαδιαίες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας επίσης υποχώρησαν σε ένα θετικό σημάδι για την αγορά εργασίας.

Ο Nikkei οδεύει για εβδομαδιαία κέρδη πάνω από 8% στην καλύτερη εβδομαδιαία του επίδοση από τον Απρίλιο του 2020.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται σε ποσοστό 2%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai κινείται με μικρά κέρδη 0,1%, ενώ ο CSI 300 των εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει οριακές απώλειες.

Στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi σημειώνει ισχυρή άνοδο 2%, ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 κερδίζει 1,3%.

Μια σειρά από ενθαρρυντικά οικονομικά στοιχεία από τις ΗΠΑ τις τελευταίες ημέρες βοήθησαν να μετριαστούν οι φόβοι ότι η αμερικανική οικονομία κινδυνεύει να κατρακυλήσει σε ύφεση που πυροδότησαν σοβαρούς κλυδωνισμούς στα παγκόσμια χρηματιστήρια την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι ισχυρές λιανικές πωλήσεις και οι χαμηλές εβδομαδιαίες αιτήσεις ανεργίας βοήθησαν την αγορά να ανακτήσει την εμπιστοσύνη της στις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας. Οι αγορές βλέπουν πλέον πιθανότητα μόλις 25% για μια μεγάλη μείωση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης από την Federal Reserve στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου, από 55% πριν από μια εβδομάδα, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch του CME.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα