

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του ενώπιον της 2ης τακτικής ανακρίτριας ο 41χρονος που το πρωί της Τετάρτης απειλούσε ότι θα ενεργοποιήσει αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό έξω από το δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.
Του επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου διαμένει, ενώ παράλληλα διατάχθηκε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη και έτσι, θα μεταφερθεί στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης για να γίνει εκτίμηση της ψυχιατρικής του κατάστασης.
Σύμφωνα με πληροφορίες του makthes.gr, ο συλληφθείς με διπλή υπηκοότητα, τόσο ελληνική όσο και ιρλανδική, προανακριτικά είχε υποστηρίξει ότι ζει μόνιμα στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Αγγλία και ήρθε στην Ελλάδα για να συναντήσει ένα συγγενικό του πρόσωπο, ωστόσο η συνάντηση δεν πραγματοποιήθηκε, ενώ στη συνέχεια ισχυρίστηκε ότι θα επισκεπτόταν την μητέρα του που ζει στην Κρήτη.
Σχετικά με τον λόγο που έφτασε στα δικαστήρια με εκρηκτικό μηχανισμό δεν φαίνεται να έδωσε κάποια συγκεκριμένη εξήγηση, ενώ φέρεται να μην είχε κάποια εμπλοκή με τη δικαιοσύνη.
Του έχει ασκηθεί κακουργηματική δίωξη, και κατηγορείται για κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών δίπλα σε δημόσια συνάθροιση πλήθους, καθώς εκείνη την ώρα, έξω από το δικαστικό Μέγαρο είχαν συγκεντρωθεί άτομα από τον ευρύτερο αντιεξουσιαστικό χώρο, ως ένδειξη αλληλεγγύης στους 109 κατηγορούμενους που δικάζονταν για τα επεισόδια στην πορεία μνήμης για τη δολοφονία του Αλεξάνδρου Γρηγορόπουλου.
Επίσης, κατηγορείται και για απειλή, αντίσταση και παράνομη οπλοκατοχή λόγω της ρεπλίκας που βρέθηκε στο σακίδιό του.
Σχετικά Νέα
Hellenic Train: Το επενδυτικό πρόγραμμα 360 εκατ. ευρώ περιλαμβάνει προμήθεια τροχαίου υλικού και αναβάθμιση των μονάδων συντήρησης
Ως μία από τις μεγαλύτερες και πιο κομβικού χαρακτήρα επενδύσεις, που πραγματοποιούνται στον κλάδο.
Ταξί: «Εισβολή» συνδικαλιστών του ΣΑΤΑ στο γραφείο του Κυρανάκη καταγγέλλουν συνεργάτες του – Τι απαντά ο Λυμπερόπουλος
«Αγριεύει» η κόντρα ανάμεσα στο υπουργείο Μεταφορών και το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ)..
Καιρός αύριο: Καταιγίδες και βροχές σχεδόν σε όλη την Ελλάδα – Στους 25 βαθμούς θα «πέσει» ο υδράργυρος
Φθινόπωρο ξεκίνησε να θυμίζει ξανά ο καιρός, με τον συννεφιασμένο ουρανό, τις βροχές και.
Κορυδαλλός: Φυλακισμένος κρατούσε ομήρους αιχμάλωτους δύο σωφρονιστικούς υπαλλήλους
Σύμφωνα με τον ALPHA, ο κρατούμενος αρχικά κατάφερε να κρατήσει δυο σωφρονιστικούς υπαλλήλους, στη.