

Ουρές πιστών συγκεντρώθηκαν έξω από τον ναό του Αγίου Δημητρίου της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να παραλάβουν αγιασμό μετά την ολοκλήρωση της λειτουργίας.
Οι πιστοί άρχισαν να συγκεντρώνονται έξω από τους ναούς της πόλης, από τα ξημερώματα της γιορτής των Θεοφανίων για να μπορέσουν να μπουν στις εκκλησίες και να πάρουν αγιασμό.
Συγκεκριμένα, από τις 6 το πρωί, έξω από τον κλειδωμένο Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης, έχει συγκεντρωθεί πλήθος πιστών, ενώ στο σημείο μετέβησαν αστυνομικοί των οποίων η παρουσία ήταν διακριτική.
Όπως ενημέρωσε εκπρόσωπος του συγκεκριμένου ναού οι θέσεις έχουν καταληφθεί ήδη και θα ανοίξουν οι πόρτες για τους πιστούς στις 8.30 πμ, ώστε να μπορέσουν να πάρουν τον αγιασμό σε μπουκαλάκια, σύμφωνα με το GR Times.
Οι ανεπίσημες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για παρουσία 150 ατόμων που περίμεναν ανά πεντάδες να εισέλθουν στην εκκλησία.
Ανάλογη είναι η εικόνα και στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων στην συμπρωτεύουσα, όπου άρχισε η Θεία Λειτουργία με τον μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό πιστών.
Από τις πρώτες πρωινές ώρες και πριν την έλευση των ψαλτών συμπληρώθηκε ο αριθμός των 10 ατόμων και στον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά, στο κέντρο της πόλης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνόμευση έξω από τους ιερούς ναούς θα είναι ήπια, με ηχητικά μηνύματα από τα περιπολικά της ΕΛΑΣ και με παραινέσεις από τους αστυνομικούς για την αποφυγή συνωστισμού των πιστών. Στη Θεσσαλονίκη, την τήρηση των μέτρων για τον σημερινό εορτασμό επιβλέπει ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Υποστράτηγος, Γιώργος Δούβαλης.
Σχετικά Νέα
Αρχιεπίσκοπος Καθολικής Εκκλησίας Ελλάδας: Ο Πάπας Φραγκίσκος είχε όραμα ειρήνης, βελτίωσης, αδελφότητας και αγάπης
«Τα 12-13 χρόνια της αρχιερατείας του Πάπα Φραγκίσκου ήταν γόνιμα σε διάφορους τομείς. Επεδίωξε.
Ένοπλη ληστεία στο Μαρκόπουλο: Απείλησε την υπάλληλο και απέσπασε 20.000 ευρώ
Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας του Πάσχα (21/4) σε κατάστημα τυχερών παιχνιδιών.
Εύβοια: Νοσηλευτής συνελήφθη για την κακοποίηση της συζύγου του – Πάτησε το Panic button
Άγριο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στην Εύβοια, καθώς ένας νοσηλευτής συνελήφθη για κακοποίηση της συζύγου.
Άρης Μουγκοπέτρος: Τραυματίστηκε σοβαρά από έκρηξη κροτίδας σε γλέντι στα Τριπόταμα
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του patrisnews.com, το περιστατικό σημειώθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής.