Θεσσαλονίκη: Κρέμασαν πανό για τα θύματα στα Τέμπη έξω από τον σιδηροδρομικό σταθμό

Συμβολική διαμαρτυρία πραγματοποίησαν εργαζόμενοι το απόγευμα της Πέμπτης (22.02.2024) στην Θεσσαλονίκη, έξω από τον ΟΣΕ με αφορμή την τραγωδία που σημειώθηκε στα Τέμπη πριν από έναν χρόνο. Κρέμασαν και πανό στο κτίριο με χαρακτηριστικό μήνυμα.

Όπως αναφέρει το karfitsa.gr, στο πανό αναγράφεται «Το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί. Τα κέρδη τους οι ζωές μας».

«Η σημερινή συγκέντρωση πραγματοποιείται στα πλαίσια της κλιμάκωσης, της ενημέρωσης και της δημιουργίας αγωνιστικού κλίματος ενόψει της μεγάλης απεργίας της Τετάρτης που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία Σιδηροδρόμων με αφορμή το δυστύχημα στα Τέμπη πριν ένα χρόνο και με κύριο άξονα τα χιλιάδες ανεκπλήρωτα αιτήματα των εργαζομένων στο σιδηρόδρομο που συνδέονται με τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρόμου και την ασφάλεια. Ένα χρόνο μετά, τα πράγματα δεν έχουν αλλάξει, αντίθετα βλέπουμε να γίνονται χειρότερα. Δρομολόγια αναβάλλονται, υπάρχουν καθυστερήσεις, οι υποδομές καταρρέουν», δήλωσε ο Μάριος Ζούρκας, εργαζόμενος στο τεχνικό τμήμα της Hellenic Train.

Όπως μάλιστα έγραφε η ανακοίνωση των εργατικών σωματίων για τη σημερινή συγκέντρωση:

Είναι καθολική απαίτηση των δεκάδων σωματείων της Θεσσαλονίκης που την οργανώνουν, καθολική διεκδίκηση του λαού και της νεολαίας:

Να αποκαλυφθούν τα πραγματικά αίτια και οι υπεύθυνοι της τραγωδίας.
Να αποδοθούν οι πολιτικές ευθύνες και να τιμωρηθούν όσοι εμπλέκονται άμεσα στο έγκλημα.
Να μπορεί ο λαός να ταξιδεύει με σύγχρονα, ασφαλή και φτηνά τρένα, να μην τρέμει το φυλλοκάρδι του για το αν και πότε θα συμβεί το κακό.
Τα εργατικά σωματεία καλούν όλο τον κόσμο στην πανελλαδική, πανεργατική απεργία της επόμενης Τετάρτης 28 Φεβρουαρίου στις 10:30 στο άγαλμα Βενιζέλου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα