

Αυξημένες ήταν οι λιανικές πωλήσεις ενδυμάτων στην ελληνική αγορά κατά το πρώτο εξάμηνο του 2024, σε αντίθεση με τις εξαγωγές, που συνέχισαν την πτωτική πορεία του 2023, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πλεκτικής Ετοίμου Ενδύματος Ελλάδος (ΣΕΠΕΕ).
Αναλυτικότερα, οι λιανικές πωλήσεις ενδυμάτων στην εγχώρια αγορά κατέγραψαν αύξηση 4% και ανήλθαν σε 1,63 δισ. ευρώ, από 1,55 δισ. ευρώ στο αντίστοιχο διάστημα του 2023. Στο πρώτο τρίμηνο του έτους οι λιανικές πωλήσεις κατέγραψαν άνοδο 3,6%, ενώ στο δεύτερο η αύξηση ανήλθε σε 4,5%.
Αντίθετη ήταν η πορεία των εξαγωγών ένδυσης, που συνέχισαν την πτωτική τους πορεία, λόγω της συνεχιζόμενης μειωμένης ζήτησης στις διεθνείς αγορές. Η συνολική αξία των εξαγωγών της αλυσίδας ένδυσης – κλωστοϋφαντουργίας στο πρώτο εξάμηνο του 2024 ανήλθε σε 873 εκατομμύρια ευρώ, έναντι 1,05 δισ. ευρώ το 2023. Οι εξαγωγές ενδυμάτων παρουσίασαν μείωση 14,8%, της κλωστοϋφαντουργίας 22% και του βαμβακιού 14,9%. Πτώση κατέγραψαν επίσης οι εισαγωγές, σε ποσοστό 7%: για το σύνολο της αλυσίδας ένδυσης – κλωστοϋφαντουργίας ανήλθαν σε αξία σε 1,58 δισ. ευρώ το 2024, έναντι 1,71 δισ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2023. Η μείωση των εισαγωγών στην ένδυση ανήλθε σε 5% και στην κλωστοϋφαντουργία σε 16%.
Σχετικά Νέα
Πρέβεζα: Νεκρός 16χρονος σε τροχαίο
Τραγωδία στην Πρέβεζα με έναν 16χρονο να αφήνει την τελευταία του πνοή σε τροχαίο.
Λάρισα: Νεαρός σκότωσε την μητέρα του μέσα στο σπίτι τους
Την 52χρονη μητέρα του σκότωσε ένας 21χρονος μέσα στο σπίτι του στην Λάρισα. Περίοικοι.
Υπ.Υγείας: Παρέλαβε αεροσκάφοs από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για το ΕΚΑΒ
Το αεροσκάφους τύπου Beechcraft King Air 360C, είναι δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ),.
Εύβοια: Ένας 62χρονος βρέθηκε νεκρός σε παραλία κοντά στην Ιστιαία
Μπροστά σε έναν 62χρονο άνδρα, ο οποίος δεν είχε τις αισθήσεις του, βρέθηκαν λουόμενοι.