

Αθώοι κρίθηκαν 49 διαδηλωτές, οι οποίοι παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης για εμπλοκή σε επεισόδια που έγιναν στη διάρκεια αντιφασιστικής πορείας, τον Σεπτέμβριο του 2020, στη νέα παραλία Θεσσαλονίκης.
Μεταξύ των κατηγοριών, που τους είχαν απαγγελθεί, ήταν αυτή της κακουργηματικής φθοράς μνημείων ιδιαίτερης αξίας, συνδεόμενη με συνθήματα που αναγράφηκαν στον περιβάλλοντα χώρο του Λευκού Πύργου.
Στο δικαστήριο κατέθεσε ως μάρτυρας εκπρόσωπος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσσαλονίκης, ο οποίος ανέφερε ότι το σημείο όπου γράφτηκαν τα συνθήματα δεν ανήκει στο μνημείο του Λευκού Πύργου και κατ’ επέκταση δεν στοιχειοθετείται η συγκεκριμένη πράξη.
Από την πλευρά της, η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την απαλλαγή των κατηγορουμένων απ’ όλες τις πράξεις (διώκονταν επιπλέον για διατάραξη κοινής ειρήνης, διακεκριμένη φθορά σε βαθμό πλημμελήματος και απείθεια, λόγω της άρνησης να υποβληθούν σε δακτυλοσκόπηση).
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, όλοι στις απολογίες τους αρνήθηκαν το σύνολο των κατηγοριών, ενώ στην πλειονότητά τους κατέθεσαν ότι κατά το επίμαχο διάστημα υπήρξαν φοιτητές.
Σημειώνεται ότι για την ίδια υπόθεση κατέστη κατηγορούμενος κι ένας ανήλικος, ο οποίος παραπέμφθηκε να δικαστεί σε δικαστήριο Ανηλίκων, ενώ ένα ακόμη άτομο απεβίωσε και η δίωξη εναντίον του παύτηκε.
Σχετικά Νέα
Λάρισα: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες από το φρικτό έγκλημα – «Ακούγονταν φωνές για βοήθεια»
Συγκλονισμένη είναι η Λάρισα με το φρικτό έγκλημα που αποκαλύφθηκε το απόγευμα της Δευτέρας.
Αποκάλυψη in: «Συμβόλαιο θανάτου» μέσω Ντουμπάι και ομηρίες σωφρονιστικών στις φυλακές Κορυδαλλού
«Ομηρία» σωφρονιστικών υπαλλήλων προκειμένου Αλβανός μεγαλοκακοποιός να… διεκπεραιώσει «συμβόλαιο θανάτου» ύψους 500.000 ευρώ με.
Προσπάθησαν να εξαφανίσουν το πτώμα – Νεκρή από το πρωί της Δευτέρας η 52χρονη
Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινότητα της Λάρισας, με το φρικτό έγκλημα που αποκαλύφθηκε το.
Ελπίς: Να αναγνωριστεί ως εργατικό το ατύχημα με τους εγκαυματίες, ζητούν οι εργαζόμενοι – Τι καταγγέλλουν
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι από το νοσοκομείο Άγιος Σάββας για το σοβαρό.