

Μέχρι το κέντρο της Θεσσαλονίκης φτάνουν πλέον τα αγριογούρουνα που αναζητούν τροφή εντός του αστικού ιστού.
Ένα από αυτά κατηφόρισε από το περιαστικό δάσος του Σέιχ Σου μέχρι την Αριστοτέλους. Εθεάθη να τριγυρνά ανενόχλητο σε έναν από τους πλέον κεντρικούς δρόμους της πόλης περίπου στις 02.45 το πρωί, ενώ «έκοβε» βόλτες μπροστά από το αστυνομικό τμήμα Λευκού Πύργου και δίπλα από το κατάστημα του ΕΦΚΑ.
Στη συνέχεια κατέβηκε την Αριστοτέλους, προχώρησε στην παραλιακή Λ. Νίκης και μετά «τρύπωσε» στην οδό Χάψα, στην περιοχή όπου βρίσκεται το κτίριο του Ερυθρού Σταυρού.
Όπως έχει δηλώσει στο GRTimes ο καθηγητής της Σχολής Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Χρήστος Βλάχος, «το θέμα με τα υβρίδια αγριογούρουνα είναι πάρα πολύ σοβαρό, το αντιμετωπίζει σχεδόν ολόκληρη η Ευρώπη και για την αντιμετώπισή του, χρειάζεται ιδιαίτερη στρατηγική, διότι ο υβριδισμός του είδους δημιουργεί μεγάλο αναπαραγωγικό δυναμικό».
Σύμφωνα με τον κ. Βλάχο, «δεν υπάρχει σημαντικό πρόβλημα για τον πολίτη εκτός και αν προκληθεί πανικός καθώς επίσης και στην περίπτωση που νιώσουν απειλή ενώ θηλάζουν. Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός και προσπάθεια να ταϊστούν, ακόμα και αν φαίνονται ήρεμα. Επίσης ιδιαίτερη προσοχή σε όσους έχουν σκύλο, καθώς στην περίπτωση αυτή τα αγριογούρουνα μπορούν να νιώσουν απειλή και να επιτεθούν. Και βέβαια, υπάρχει σημαντικό ζήτημα από την πρόκληση σοβαρών τροχαίων, είτε στον περιφερειακό, είτε στον αστικό ιστό».
Δείτε το video:
Σχετικά Νέα
Hellenic Train: Το επενδυτικό πρόγραμμα 360 εκατ. ευρώ περιλαμβάνει προμήθεια τροχαίου υλικού και αναβάθμιση των μονάδων συντήρησης
Ως μία από τις μεγαλύτερες και πιο κομβικού χαρακτήρα επενδύσεις, που πραγματοποιούνται στον κλάδο.
Ταξί: «Εισβολή» συνδικαλιστών του ΣΑΤΑ στο γραφείο του Κυρανάκη καταγγέλλουν συνεργάτες του – Τι απαντά ο Λυμπερόπουλος
«Αγριεύει» η κόντρα ανάμεσα στο υπουργείο Μεταφορών και το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ)..
Καιρός αύριο: Καταιγίδες και βροχές σχεδόν σε όλη την Ελλάδα – Στους 25 βαθμούς θα «πέσει» ο υδράργυρος
Φθινόπωρο ξεκίνησε να θυμίζει ξανά ο καιρός, με τον συννεφιασμένο ουρανό, τις βροχές και.
Κορυδαλλός: Φυλακισμένος κρατούσε ομήρους αιχμάλωτους δύο σωφρονιστικούς υπαλλήλους
Σύμφωνα με τον ALPHA, ο κρατούμενος αρχικά κατάφερε να κρατήσει δυο σωφρονιστικούς υπαλλήλους, στη.