«Θα σου στείλω φωτογραφίες από τα θύματα» – Οι διάλογοι πριν από την επίθεση

Βίντεο με τα τραύματα των θυμάτων ζητούσε ο «εγκέφαλος» του τρομοκρατικού δικτύου που εξαρθρώθηκε από την Ελληνική Αστυνομία και είχε βάλει στο στόχαστρο ισραηλινό εστιατόριο στου Ψυρρή.

Αυτό αποκαλύπτεται από διαλόγους ανάμεσα στον «εγκέφαλο» του τρομοκρατικού δικτύου, ο οποίος βρισκόταν στο Ιράν, και τον εκτελεστικό βραχίονα στην Ελλάδα, τον 27χρονο Πακιστανό Χαϊντέρ τους οποίους αποκαλύπτει η Καθημερινή.

Ακολουθεί ένας ενδεικτικός διάλογος:
Πακιστανός εγκέφαλος, Ιράν: 2-3 άτομα πηγαίνετε εκεί και βάλτε φωτιά στην κουζίνα όταν βρείτε ευκαιρία.

Πακιστανός εκτελεστικός βραχίονας (Χαϊντέρ), Ελλάδα: Εγώ θέλω τουλάχιστον να αξίζουν τα χρήματα και θέλω ή στον χώρο ή σε κεντρικό σημείο που θα είναι τουλάχιστον 40 – 50 άτομα.

Πακιστανός εγκέφαλος, Ιράν: Να γίνει η δουλειά με τέτοιο τρόπο ώστε να μην έχουν περιθώριο.

Πακιστανός εκτελεστικός βραχίονας (Χαϊντέρ), Ελλάδα: Θα γίνει, σου το υπόσχομαι, και από τον κάθε τραυματία θα σου στείλω φωτογραφίες και βίντεο.

Πακιστανός εγκέφαλος, Ιράν: Ό,τι πληγή και τραύμα θα υπάρχει να φαίνεται φανερά στα βίντεο.

Συνεργασία ΕΥΠ – Μοσάντ για την εξάρθρωση του τρομοκρατικού δικτύου
Η εξάρθρωση του τρομοκρατικού δικτύου που σχεδίαζε να επιτεθεί με όπλα, εκρηκτικά και αέριο σε ισραηλινό εστιατόριο, το οποίο λειτουργεί και ως συναγωγή, στο κέντρο της Αθήνας, επετεύχθη μετά τη συνεργασία των μυστικών υπηρεσιών του Ισραήλ και της Ελλάδας, γνωστοποίησε το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, εκ μέρους της Μοσάντ.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του «η υπόθεση που αποκαλύφθηκε σήμερα στην Ελλάδα είναι μια σοβαρή υπόθεση που αποτράπηκε με επιτυχία από τις ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας. Ήταν μια επιπλέον προσπάθεια του Ιράν να διαπράξει τρομοκρατία εναντίον ισραηλινών και εβραϊκών στόχων στο εξωτερικό».

Σύμφωνα με το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού «μετά την έναρξη των ερευνών για τους υπόπτους στην Ελλάδα, η Μοσάντ παρείχε συνδρομή πληροφοριών για την αποκάλυψη της δομής, των μεθόδων εργασίας της και της σύνδεσης με το Ιράν. Η έρευνα αποκάλυψε ότι η υποδομή που λειτουργούσε στην Ελλάδα αποτελεί μέρος ενός εκτεταμένου ιρανικού δικτύου που διευθύνεται από το Ιράν και εκτείνεται σε πολλές χώρες».

«Η Μοσάντ, μαζί με τους εταίρους της στην κοινότητα, εργάζεται ακατάπαυστα για να αποτρέψει τις ιρανικές απόπειρες επιθέσεων σε όλο τον κόσμο» σημειώνεται επίσης στην ανακοίνωση, ενώ δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδα «Jerusalem Post», αναφέρει ότι «η Μοσάντ βοήθησε στο να αποσαφηνιστεί πώς πραγματοποιούνται οι τρομοκρατικές επιχειρήσεις των Ιρανών ανά τον κόσμο».

Έντονη αντίδραση του Ιράν

Έντονα αντέδρασε η πρεσβεία του Ιράν στην ανακοίνωση για τη σύλληψη δύο «τρομοκρατών» με καταγωγή από το Πακιστάν, οι οποίοι σύμφωνα με την ΕΛΑΣ και την ΕΥΠ, σχεδίαζαν χτύπημα σε εβραϊκό εστιατόριο στην Αθήνα, ενώ ο «εγκέφαλος» του δικτύου φέρεται να βρίσκεται στο Ιράν.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα